Slovensko
Slovensko
EURO 2024
21.06.2024, Skupina E
1 - 2
1:0
Ukrajina
Ukrajina

Dva zápasy v rýchlom slede v kvalite Ligy majstrov. Kto z našich hráčov je na to zvyknutý?

Stanislav Lobotka po zápase  Slovensko - Ukrajina.
Stanislav Lobotka po zápase Slovensko - Ukrajina. (Autor: TASR / Martin Baumann)

Experti Sportnetu hodnotia zápas Slovensko - Ukrajina na EURO 2024.

DÜSSELDORF. Prvých tridsať minút fantázia, potom sa už v hre objavili okienka. Po prestávke to súper využil. Slovenskí futbalisti vo svojom druhom zápase na EURO 2024 prehrali s Ukrajinou 1:2.

Druhý zápas Slovákov na šampionáte v Nemecku hodnotia v rubrike experti Sportnetu Jozef Danko, Roman Lazúr a Rastislav Urgela. 

V článku sa dočítate:

  • Ako mohla ovplyvniť únava výkon Slovákov?
  • Aké špeciálne úlohy mal stredový hráč Ukrajiny Sudakov?
  • V čom bola hra Ukrajiny iná v druhom polčase?
  • Čo neriešili ideálne skúsení hráči Slovenska?
  • Akú chybu spravili Slováci pred druhým gólom súpera?

Danko: Lobotkovi nedali pokoj

Úvod zápasu bol z našej strany vynikajúci. Prvá tretina, takých 30-35 minút, bola pod našou výraznou taktovkou. Boli sme stále sebavedomí v rozohrávke, mali sme istotu v kombinačnej hre, dokázali sme otáčať hru, udržať loptu, robili sme výborný represing.

Všetko fungovalo, akoby sme si preniesli nastavenie z predchádzajúceho zápasu.

S pribúdajúcimi minútami sa však začali vyskytovať okienka a nepresnosti, ktoré sa neskôr zmenili až do rozmerov, ktoré sme nečakali.

Experti Sportnetu

Nikdy nehrali na majstrovstvách sveta ani Európy, nepozývajú ich spolukomentovať zápasy do televízie, ale futbal je ich život, milujú ho a rozumejú mu. Svoje postrehy k dianiu na EURO 2024 ponúknu na Sportnete aj zanietení tréneri mládeže, či bývalí ligoví hráči a neskôr funkcionári v nižších súťažiach. Zápas Slovensko - Belgicko hodnotí Jozef Danko, Roman Lazúr a Rastislav Urgela. 

Jozef Danko bol v aktuálnej sezóne trénerov kategórie U13 v MŠK Rimavská Sobota. V minulosti si už prešiel prácu so všetkými vekovými kategóriami od najmenších škôlkarov až po dospelých. Pracoval v nižších mládežníckych súťažiach, v 4. lige dospelých, ale aj v akadémii Spartaku Trnava.

Roman Lazúr si ako hráč zahral najvyššiu súťaž v Košiciach a v Prešove. Okrem rodného Vranova nad Topľou pôsobil aj v Humennom a v Rimavskej Sobote. V súčasnosti je manažérom a trénerom treťoligového Vranova.

Rastislav Urgela je bývalý hráč Slovana Bratislava, Dukly Banská Bystrica či FK Žiar nad Hronom. V sezóne 2018/19 spolu s Milanom Nemcom premiérovo dotiahol FK Pohronie do Niké ligy. Aktuálne je hlavný tréner FC Petržalka U19.

V prvom polčase v mojich očiach vyčnieval súboj dvojice Lobotka vs. Sudakov. Sudakov mal v mojom ponímaní veľmi špeciálne úlohy: pri vysokom bránení mal na starosti to, aby Lobotka nemal pokoj na rozohrávku, bol v jeho blízkosti, napádal ho, alebo bol pred ním.

No keď išla rozohrávka od Ukrajiny, tak si chodil po loptu až k vlastným obrancom. V závere polčasu už za ním Lobotka prestal chodiť. Nevieme, či to bol taktický zámer trénera, alebo to bolo rozhodnutie Stana Lobotku, že už sa na to necítil, aby s ním behal od vlastnej brány k jeho bráne.

Ukrajinci tak mali viac priestoru na rozohrávku. Sudakov sa dokázal otočiť, pozrieť sa, prenášať loptu s úplným pokojom a začali sme mať veľké problémy. 

Na našich doľahla únava

V druhom polčase ale táto špeciálna zbraň takmer nebola využitá, Ukrajinci výrazným spôsobom zjednodušili prechod, menej využívali stred.

Sám neviem, čo sa stalo s našimi, no pôsobili tak, ako keby na nich doľahla únava. Zápas s Belgickom asi si zobral svoju daň a nedokázali sme zregenerovať tak, ako sme čakali.

Jozef Danko.
Jozef Danko. (Zdroj: Archív J. D.)

Prišlo obrovské množstvo ľahkých strát od stredových hráčov, ktorí dovtedy boli dominantní. Začali strácať, nestíhali robiť návraty, robili zlé rozhodnutia, z čoho vznikol prvý gól. Ukrajinci sa rozbehli a my sme stále menej a menej stíhali.

Samozrejme, veľkú úlohu zohráva motivácia, oni hrali o všetko a dali gól, tak lietali, my sme sa trápili. Chvíľami bol obrovský rozdiel v nasadení.

Nechali sa vylákať

Druhý gól Ukrajiny padol už po prestriedaní. Nechali sme sa jednoducho vytiahnuť, Bénes odišiel do podľa mňa nepripraveného napádania, nechal za sebou Šaparenka, ktorý bol rozhodujúci v druhom polčase.

Takisto aj Suslov odišiel zo svojho priestoru, Šaparenko ostal úplne voľný. Pritom už jeden gól dal. Pred tým druhým bola jeho prihrávka za obranu fakt skvelá.

Bénes sa nedokázal dostať do zápasu, Suslov mal nejaké momenty, no bola súhra veľmi narušená. Ukrajinci si s ľahkosťou vytvorili príležitosť.

Slovenskí futbalisti po prehre s Ukrajinou v zápase skupiny E na EURO 2024 (ME vo futbale).
Pavol Spálpi 18:2513
Mal skrivenú tvár, cítil bolesť. Líder Slovenska musel odísť z ihriska až príliš skoroAké známky dostali slovenskí futbalisti po zápase s Ukrajinou na EURO 2024?
Pavol Spálpi 18:2513
Slovenský kapitán Milan Škriniar nedokázal Romanovi Jaremčukovi zabrániť streliť gól.
Miroslav Kováčikpi 19:4033
Slovákom chýbalo to, čo ich proti Belgicku zdobilo. Chyba Kucku bola strašidelnáTréner Žiliny pomenoval príčiny prehry Slovenska proti Ukrajine.
Miroslav Kováčikpi 19:4033
Slovenskí futbalisti Juraj Kucka, Peter Pekarík, Milan Škriniar a Stanislav Lobotka po prehre v zápase E-skupiny Slovensko - Ukrajina na ME 2024 vo futbale.Slováci zvädli, píšu v Česku. Ukrajinci venovali výhru vojakom na fronteThe Athletic vyzdvihol hru Stanislava Lobotku.
Roman Jaremčuk dáva druhý gól Ukrajincov v zápase Slovensko - Ukrajina na EURO 2024.
pi 16:5910
Gól ich celkom zmrazil a prehrali. Oznámkujte Slovákov za výkon proti UkrajineKto nesklamal, od koho sa čakalo viac.
pi 16:5910
Milan Škriniar po zápase s Ukrajinou na EURO 2024
Miloslav Šebelapi 17:3513
Pasivitou sme Ukrajine pomohli, zhodli sa hráči. Calzona: S výkonom som spokojnýReakcie slovenských futbalistov po prehre s Ukrajinou na EURO 2024 (ME vo futbale).
Miloslav Šebelapi 17:3513
Roman Jaremčuk sa so spoluhráčmi teší po strelenom góle v zápase Slovensko - Ukrajina v skupine E na EURO 2024.
pi 18:152
Radujúci sa Ukrajinci - Aký pekný pohľad! píšu Nemci (ohlasy médií)Húževnatá Ukrajina zvíťazila nad Slovenskom, komentujú zápas skupiny E na EURO 2024 zahraničné médiá.
pi 18:152
Smutný kapitán Milan Škriniar po zápase Slovensko - Ukrajina na EURO 2024.
pi 17:052
Prehra Slovenska zamotala situáciu. Pozrite si, ako vyzerá tabuľka skupiny E na EURO 2024Pozrite si, ako vyzerá aktuálna tabuľka skupiny E na EURO 2024. Na ktorom mieste je Slovensko po zápase proti Ukrajine?
pi 17:052
Roman Jaremčuk sa teší po strelenom góle v zápase Slovensko - Ukrajina v skupine E na EURO 2024.
pi 22:37
EURO praje obratom. Ukrajina ešte nikdy neudržala čisté konto, Slovákov zostrelil rekordérPozrite si štatistiky a zaujímavé zápisy, ktoré ponúkol zápas Slovensko - Ukrajina na EURO 2024 (ME vo futbale).
pi 22:37
Ukrajinský útočník Roman Jaremčuk strieľa gól v zápase proti Slovensku na EURO 2024.
pi 16:252
VIDEO: Ukrajina si napravila chuť, pri oboch jej góloch bol ŠkriniarPozrite si góly Šaparenka a Jaremčuka v zápase Slovensko - Ukrajina na EURO 2024 (ME vo futbale).
pi 16:252
Slovenský útočník Ivan Schranz strieľa gól v zápase proti Ukrajine na EURO 2024.
pi 15:301
VIDEO: Slováci prekvapili súpera a Schranz poslal do neba ďalší gólový pozdravPozrite si gól Ivan Schranza v zápase Slovensko - Ukrajina na EURO 2024 (ME vo futbale).
pi 15:301
Milan Škriniar, Artem Dovbyk  a Dávid Hancko počas zápasu Slovensko - Ukrajina na EURO 2024.
pi 16:551
FOTO: Slovensko premrhralo šancu na postup. Pozrite si TOP momenty zo zápasu proti UkrajinePozrite si najlepšie momenty zápasu Slovensko - Ukrajina v skupine E na EURO 2024 (ME vo futbale).
pi 16:551
Slovenský futbalista Ondrej Duda (druhý sprava) a hráči Belgicka.
Pavol Spálpi 08:0014
Zrazu vyrástol o dvadsať čísel, zažiaril a padol. Nadaný Slovák má svetové okamihyVždy počúval, že má nahradiť Hamšíka.
Pavol Spálpi 08:0014
Tréner Ukrajiny Serhij Rebrov.
Titanilla Bőd20.06.20242
Trénera poslali von z kabíny. V Nemecku sa to možno nerobí, vravel kouč UkrajinyTím Rebrova chce zabudnúť na nočnú moru.
Titanilla Bőd20.06.20242
Ivan Schranz sa so spoluhráčmi teší po strelenom góle v zápase Slovensko - Belgicko v skupine E na EURO 2024.
20.06.202422
Slováci hrajú proti Ukrajine v Düsseldorfe. Ak postúpia, môžu sa tam vrátiťPozrite si zaujímavé štatistiky a vzájomnú bilanciu Slovenska a Ukrajiny pred zápasom v skupine E na EURO 2024 (ME vo futbale).
20.06.202422
Marek Demeter a Mariana Levčenko, slovensko-ukrajinský pár v Düsseldorfe.
Titanilla Bődpi 13:252
Prišli sme ako pár, no uvidíme, čo bude po zápase, smiali sa Slovák a UkrajinkaS remízou by boli obaja spokojní.
Titanilla Bődpi 13:252
Martin Dúbravka a Milan Škriniar.
pi 14:223
Nemal dôvod niečo meniť. Calzona poslal proti Ukrajine rovnakú základnú zostavuPozrite si základnú zostavu Slovenska na zápas proti Ukrajine.
pi 14:223
Dávid Hancko sa teší po víťazstve nad Belgickom v skupine E na EURO 2024.
pi 00:001
Hra Ukrajiny je dvojsečná zbraň. Bude to pre nás veľká výhoda, verí HanckoSlováci vyzvú Ukrajinu v Düsseldorfe.
pi 00:001
Stanislav Lobotka po zápase  Slovensko - Ukrajina.Dva zápasy v rýchlom slede v kvalite Ligy majstrov. Kto z našich hráčov je na to zvyknutý?Experti Sportnetu hodnotia zápas Slovensko - Ukrajina na EURO 2024.
Tréner Francesco Calzona.
Titanilla Bődso 07:2432
Slovensko je Popoluška skupinovej fázy, vravel Calzona. Donedávna to bolo nepredstaviteľnéV závere dal šancu aj 18-ročnému Leovi Sauerovi.
Titanilla Bődso 07:2432
Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Dva zápasy v rýchlom slede v kvalite Ligy majstrov. Kto z našich hráčov je na to zvyknutý?