Slováci tentoraz náskok nepremrhali, kolaps z Vancouveru nedopustili (ohlasy médií)

Radosť slovenských hokejistov na ZOH 2022 v Pekingu.
Radosť slovenských hokejistov na ZOH 2022 v Pekingu. (Autor: TASR - Jaroslav Novák)
TASR|19. feb 2022 o 17:57

Slovensku sa dnes kolaps neprihodil, píše na webe IIHF po zápase o bronz na ZOH 2022 v Pekingu.

PEKING. Ohlasy zahraničných médií po sobotňajšom zápase o 3. miesto na ZOH 2022 v Pekingu, v ktorom slovenskí hokejisti zvíťazili nad Švédskom 4:0.

iDnes.cz (ČR): "Švédsko - Slovensko 0:4. Ramsayho mladý tím slávi historický bronz. Výber okolo kapitána Mareka Hrivíka prekvapil v zápase o bronz matných Švédov a uštedril im prehru 0:4. Sedem gólov v Pekingu zaznamenal iba 17-ročný Juraj Slafkovský, ktorý dvoma presnými zásahmi pomohol mladému tímu aj k víťazstvu v záverečnom zápase."

Aftonbladet (Švéd.): "Slováci vygumovali Švédov, v stretnutí o bronz ich zdolali 4:0 a získali historický bronz. Favorit pôsobil unaveným dojmom."

expressen.se (Švéd.): "Tre Kronor idú domov bez bronzovej medaily. Slovensko počas celej olympiády pútalo pozornosť priamočiarym štýlom hry a v zápase o 3. miesto zdolalo Švédsko 4:0. Dva góly strelil supertalent Juraj Slafkovský."

svt.se (Švéd.): "Po slabom výkone v zápase o bronz sa vraciame domov z Pekingu bez medaily. Hráči Tre kronor mali v nohách ťažký semifinálový zápas s tímom Ruského olympijského výboru, na oddych mali necelých 24 hodín a na ľade to bolo vidieť. Mali problém dostať sa do hry, útočná hra bola fádna. Po bezgólovej úvodnej 20-minútovke sa Slováci dostali na koňa v druhej tretine."

iihf.com: "Slovensko získalo prvú olympijskú medailu v hokeji. Dva góly v druhej tretine a pevná defenzíva v záverečných 20 minútach zariadili triumf 4:0 nad Švédskom v zápase o bronz na ZOH v Pekingu. Vo Vancouveri 2010 boli Slováci tiež blízko k zisku bronzu, nad Fínskom viedli v tretej časti 3:1, ale náskok premrhali a prehrali 3:5. Podobný kolaps sa im dnes neprihodil."

Všetko o hokeji na ZOH 2022

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»ZOH 2022 Hokej»Slováci tentoraz náskok nepremrhali, kolaps z Vancouveru nedopustili (ohlasy médií)