Veľa ľudí bojovalo, aby tu Ramsay nebol. Bronz je jeho odmena (anketa)

Martin Cibák, Ivan Droppa, Ján Lipiansky, Ladislav Čierny, Ľubomír Višňovský a Ľubomír Sekeráš.
Martin Cibák, Ivan Droppa, Ján Lipiansky, Ladislav Čierny, Ľubomír Višňovský a Ľubomír Sekeráš. (Autor: TASR)
Jakub Bobovič|19. feb 2022 o 19:35

Hokejové osobnosti hodnotia víťazné stretnutie proti Švédsku na ZOH 2022 v Pekingu.

V ankete odpovedali Martin Cibák, Ivan Droppa, Ján Lipiansky, Ladislav Čierny, Ľubomír Višňovský a Ľubomír Sekeráš na dve otázky:

1. Čo hovoríte na bronzový úspech hokejovej reprezentácie v Pekingu?

2. Ako hodnotíte pôsobenie trénera Craiga Ramsayho pri slovenskej reprezentácii?

Martin Cibák

(bývalý slovenský reprezentant, účastník ZOH 2010)

Martin Cibák.
Martin Cibák. (Autor: TASR)

Som dojatý a šťastný. Potvrdilo sa, že forma Slovenska od začiatku turnaja gradovala. Dnes sme boli nastavení tak, že ten zápas vyhráme. Na Švédoch bolo po zápase s Rusmi trochu vidno, že sú unavení.

To však neznižuje kvalitu nášho výkonu, práve naopak, boli sme vo všetkých herných činnostiach lepší. Rozhodlo aj srdiečko a tímový duch.

Čo sa týka prínosu Craiga Ramsayho, myslím si, že asi každý vidí progres a rozvoj. A nielen teraz, bavíme sa o posledných troch - štyroch rokoch. Máme svoj vlastný systém, identitu a v neposlednom rade ciele, za ktorými ideme.

Do našej hry vštiepil pokoj, hokejovú inteligenciu a systém moderného, agresívneho, rýchleho hokeja, ktorý sa hra v NHL. A to je to majstrovstvo, keďže my hráčov, ktorí sú schopní takto hrať, máme. Jeho prínos vidím aj v tom, že odovzdáva skúsenosti našim trénerom.

Vidíme to aj na výsledkoch. Sme schopní hrať s každým jedným mužstvom a dosiahli sme veľký úspech. Mužstvu gratulujem.

Ivan Droppa

(bývalý slovenský reprezentant, účastník ZOH 1998)

Ivan Droppa.
Ivan Droppa. (Autor: TASR)

Turnaj z nášho pohľadu hodnotím skvele, získali sme bronzovú medailu. Je to perfektné. Zápas proti Švédom som videl celý. Čo sa týka psychickej stránky, bolo to pre nás náročné. V zápase sme mali aj trochu šťastia, ale je to aj o ňom.

V ťažkých chvíľach nás podržal brankár Rybár. V tretej tretine, tak ako vraveli aj komentátori, sme zvolili dobrú taktiku, kedy sme sa nestiahli do vlastného obranného pásma.

Úspech musíme ale hodnotiť triezvo. Nie sme to my, kto je v pozícii favoritov. Ak však budeme hrať takto tímovo, sme schopní dosiahnuť aj ďalšie dobré výsledky.

Čo sa týka hodnotenia éry trénera Craiga Ramsayho, na takéto hodnotenia sú tu iní páni.

Za seba ale môžem povedať, že dal tomuto tímu svoj štýl, hrali sme s kľudom na hokejkách, čiže jeho pôsobenie pri tíme Slovenska, hoci na majstrovstvách sveta sme sa nedostali ďalej ako do štvrťfinále, môžeme hodnotiť pozitívne.

Ján Lipiansky

(bývalý slovenský reprezentant a mládežnícky tréner Slovenska)

Ján Lipiansky.
Ján Lipiansky. (Autor: TASR)

Na turnaji sme mali pomalší začiatok, ale potom sa mužstvo dalo dokopy, chytilo dobrý "flow", začalo šliapať a podarilo sa nám urobiť dobrý výsledok.

Nachádzate sa tu:
Domov»ZOH 2022 Hokej»Veľa ľudí bojovalo, aby tu Ramsay nebol. Bronz je jeho odmena (anketa)