Staňa: Rusi či Švédi neberú bronz prestížne. Handzuš: Nemyslím si (anketa)

Rastislav Staňa, Michal Handzuš, Richard Kapuš.
Rastislav Staňa, Michal Handzuš, Richard Kapuš. (Autor: TASR)
Jakub Bobovič|18. feb 2022 o 11:30

Staňa, Handzuš a Kapuš reagujú na prehru s Fínskom.

Rastislav Staňa.
Rastislav Staňa. (Autor: TASR)

Dnes to bol veľký boj. Fíni sa v prvom rade zamerali na defenzívu, stále mali vzadu minimálne štyroch hráčov. Aj z toho dôvodu sa Slovákom veľmi ťažko presadzovalo. V prvej tretine, keď prišli naše najlepšie striedania, sme inkasovali. Vzápätí sme mohli dostať ďalší gól, ale skvelým zákrokom nás podržal Paťo Rybár.

V druhej tretine sme sa snažili viac zakončovať, vo veľkej miere to však boli iba strely z uhla resp. nahodenia. Bohužiaľ, nevedeli sme sa dostať k dorážke. Počas oslabenia o dvoch hráčov sme mali aj šťastie, keďže Fíni tam mali niekoľko dobrých príležitostí. V tretej tretine, napriek našej snahe, si to už Fíni, ako skúsenejší tím, ustrážili a k ničomu nás nepustili.

Čo sa týka Fínov, majú mužstvo, ktoré veľmi dobre korčuľuje a zároveň má prepracovanú defenzívu. Čo sa potvrdilo aj na tomto turnaji, veľa gólov dali z brejkov, po chybách súpera. Práve to je to, vďaka čomu sú úspešní. Nie náhodou hrajú pravidelne o medaily.

Stretnutie o bronz bude aj o fyzických silách. Či už to budú Rusi, alebo Švédi, budú mať v nohách o zápas menej. Výhodou však bude, že Slováci hrali skôr a budú mať po semifinále viac času na regeneráciu ako súper. Čo sa týka samotného zápasu o bronz, myslím si, že do toho dáme všetko. O medailu na olympiáde sa nehrá tak často.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»ZOH 2022 Hokej»Staňa: Rusi či Švédi neberú bronz prestížne. Handzuš: Nemyslím si (anketa)