Ako hrať proti stene. Pardavý kritizoval Fínov: Taký hokej nemôže nikoho baviť

Marek Hrivík nepremenil obrovskú šancu na vyrovnanie v semifinále ZOH 2022 v Pekingu. Po blafáku nastrelil tyčku.
Marek Hrivík nepremenil obrovskú šancu na vyrovnanie v semifinále ZOH 2022 v Pekingu. Po blafáku nastrelil tyčku. (Autor: TASR/AP)
Patrik Fotta|18. feb 2022 o 09:30

Slovensko môže byť na tento tím hrdé, vravel Pardavý po semifinále ZOH 2022 v Pekingu.

BRATISLAVA, PEKING. "Odohrali sme perfektný zápas proti tak silnému mužstvu, akým je Fínsko. Na ľade sme nechali naozaj všetko, žiaľ, nestačilo to," povedal v rozhovore pre RTVS obranca Slovenska Martin Marinčin.

V semifinále hokejového olympijského turnaja prehrali zverenci trénera Craiga Ramsayho s Fínmi 0:2 a na ZOH v Pekingu si zahrajú o bronzové medaily.

Duel o tretie miesto je na programe v sobotu o 14.10 h. a súperom Slovákov v ňom bude zdolaný zo súboja Rusko - Švédsko.

Marinčin: Fíni to neskutočne zabetónovali

Slovenskí hokejisti nedokázali prekonať fínsku obranu, na čele ktorej stál brankár Harri Säteri.

"Akoby sme hrali proti stene. Fíni to neskutočne zabetónovali. Aj napriek tomu sme stále bojovali a chceli sme to otočiť. Chýbalo nám kúsok šťastia," povzdychol si Marinčin.

Najmladší zo Slovákov Juraj Slafkovský sa snažil spoluhráčom posielať prihrávky do priestoru pred bránou. Mal aj zopár streleckých príležitostí, no ani jemu sa nepodarilo skórovať.

"Ich brankár chytal neskutočne. Nám sa podarilo skvele ubrániť oslabenie o dvoch hráčov. Dnes sa nám jednoducho puk neodrazil tak ako v zápase s Američanmi.

Túto prehru treba čím skôr hodiť za hlavu. Zajtra máme nový deň. Stále je šanca získať medailu a spraviť úspech. Dáme do toho absolútne všetko," vyhlásil Slafkovský.

Fíni potvrdil svoju taktickú vyspelosť, ktorá ich zdobí od začiatku turnaja. Do vyložených šancí Slovákov nepúšťali.

Smútiť z prehry budú len do polnoci

Šanca na vyrovnanie ako proti USA žila do poslednej minúty. Po odvolaní brankára si však slovenskí hokejisti nedokázali vytvoriť tlak, ktorým by súpera zlomili.

"Dobýjali sme ich bránu celých 60 minút, ale nemali sme potrebné šťastie. Celé Slovensko však môže byť na tento tím hrdé. Chlapci nechali na ľade všetko," povedal asistent trénera Ján Pardavý.

Slováci predviedli v semifinále ZOH 2022 v Pekingu bojovný výkon, ale na výhru nestačil.
Slováci predviedli v semifinále ZOH 2022 v Pekingu bojovný výkon, ale na výhru nestačil. (Autor: TASR/AP)

Ten do poslednej chvíle veril, že sa Slovákom podarí zlomiť nepriaznivú výsledkovú bilanciu proti Fínom.

"Je to hlavne o ich kvalite. Ja som bol presvedčený o tom, že po 18 rokoch príde dnes ten zlomový moment a konečne ich porazíme. Myslím si, že sme na to mali.

Ja len dúfam, že sa svet nebude uberať takým smerom, ako hrajú Fíni, lebo taký defenzívny hokej nemôže baviť ľudí v hľadisku a ani pri televízoroch," dodal pre TASR Pardavý.

Aj v súboji o bronz budú mať slovenskí hokejisti obrovskú motiváciu.

"Smutní z prehry budeme do polnoci a hneď potom sa budeme sústrediť na ďalší zápas. Stále hráme o veľa. Bronz by bol veľmi cenný a každý z hráčov si to uvedomuje," povedal asistent trénera.

Sklamaný po semifinálovej porážke bol aj útočník Libor Hudáček:

"Bolí to, lebo sme dali do toho všetko. Rozhodli skúsenosti a domček v obrane, ktorý hrali, nedovolili nám tam vojsť.

Hrali sme lepšie ako v skupine, Fíni nemali také tutovky ako v prvom zápase. Paťo Rybár zasa chytal výborne a dúfam, že mu tá forma ešte deň vydrží," zhodnotil pre českú televíziu útočník Libor Hudáček.

Bude to o srdiečku, vraví Rosandič

Z taktického hľadiska Fíni nespravili počas zápasu žiadnu väčšiu chybu, ktorú by mohli Slováci potrestať.

"Bola to šanca, ktorá sa naskytne raz za život, tak sa musíme vzchopiť. Myslím si, že sa nemáme za čo hanbiť, odohrali sme dobrý zápas, žiaľ, nepadlo nám to tam.

Slováci dokázali v prvej polovici druhej tretiny zatlačiť súpera na dlhý čas, ale nedokázali skórovať.
Slováci dokázali v prvej polovici druhej tretiny zatlačiť súpera na dlhý čas, ale nedokázali skórovať. (Autor: TASR/AP)

Vedeli sme, že ak dajú gól, postavia sa do stredného pásma, hrali to dobre a nedostali sme sa do takého tlaku, ktorý by nám pomohol vyrovnať," povedal pre českú televíziu útočník Miloš Kelemen.

Podľa útočníka Mislava Rosandiča v záverečnom zápase na turnaji už nepôjde o to, kto má viac fyzických síl.

"Všetky tímy hrajú takmer každý deň. Náš súper síce bude mať o čosi menej času na oddych, ale myslím si, že to bude viac o srdiečku a absolútnej obetavosti," povedal Rosandič.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»ZOH 2022 Hokej»Ako hrať proti stene. Pardavý kritizoval Fínov: Taký hokej nemôže nikoho baviť