Slovan sa stal jesenným majstrom pred 863 divákmi

Slovanistu Róberta Vitteka stíha Žilinčan Ernest Mabouka.
Slovanistu Róberta Vitteka stíha Žilinčan Ernest Mabouka. (Autor: SITA)
SITA|24. nov 2013 o 19:06

Futbalisti Slovana si na domácom trávniku poradili so Žilinou. Vyhrali 2:1 gólmi Vitteka a Žofčáka.

ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina 2:1 (1:1)

Góly: 30. Vittek, 47. I. Žofčák - 45. Paur, ŽK:, rozhodujú: Kráľovič - Tomčík, Ádám, 863 divákov

Slovan: Putnocký - Bagayoko, Gorosito, Niňaj, Vrablec - Kolčák (53. Jakúbek) - I. Žofčák, Halenár, Grendel (63. K. Mészároš), Milinkovič (78. Soumah) - Vittek

Žilina: Krnáč - Mabouka, Vavro, Perexta, Ricardo Nunes - Pečovský - Majtán (87. Káčer), Paur (77. Guba), Škvarka (87. Klec), J. Mihalík - Jelič

Povedali po zápase

Jozef Valovič, tréner Slovana: "Prvý polčas sme boli lepším mužstvom, mali sme viac čistých šancí, najmä Niňajova mala skončiť v sieti. Zaslúžene sme viedli, pretože súper sa dostal do našej šestnástky prakticky až v 45. minúty, keď po peknom priamom kope vyrovnal. Tak ako sme dostali gól do kabíny, tak sme dali aj mi po zmene strán. Pomohlo nám to a mohli sme sa upokojiť, ale v druhom polčase sme museli bojovať nielen s terénom, ale aj silným protivertom. Musím však pochváliť naše mužstvo, ktoré je skôr technicky ladené, že na náročnom teréne bojovalo. Potvrdili, že dokážu vyhrať aj v takomto stretnutí na teréne, ktorý nám robil problémy."

Adrián Guľa, tréner Žiliny: "Dnes sme videli z našej strany solídny výkon. Na ťažkom teréne a proti kvalitnému súperovi sme v prvom polčase boli vyrovnaným súperom. Slovan síce viedol, ale my sme dokázali vyrovnať po priamom kope, čo bol pozitívny impulz. Nezachytili sme však úvod druhého polčasu, v ktorom sme boli inak lepším mužstvom. Nepremenili sme však šance. V tom bol hlavný rozdiel, že skúsenejší súper potrestal naše chyby a my sme dali len jeden gól. Škoda toho, naši chlapci by si za tento výkon zaslúžili bodovať."


BRATISLAVA. Futbalisti ŠK Slovan Bratislava sa stali v predstihu víťazmi jesennej časti najvyššej slovenskej súťaže. O skutočnosti, že Bratislavčania prezimujú na čele corgoňligovej tabuľky, sa rozhodlo v nedeľu večer na Pasienkoch. Slovan zdolal v zápase predposledného jesenného kola MŠK Žilina 2:1 gólmi Róberta Vitteka a Igora Žofčáka (za hostí vyrovnal Jakub Paur, pozn.), na pozíciu istého lídra by bratislavskému mužstvu stačil aj nerozhodný výsledok.

Slovan má po 18 odohraných kolách na čele tabuľky 39 bodov (bilancia: 12 - 3 - 3, skóre 39:22) a nedostižný šesťbodový náskok pred druhým v poradí AS Trenčín (33 b.). Na bronzovom stupienku sa nachádza MFK Ružomberok s 31 bodmi.

Na opačnom póle tabuľky ešte nepadla definitíva o tom, kto prezimuje na poslednom 12. mieste. Pred jesennou derniérou (29., resp. 30. novembra) majú FC Nitra (11.) a FK DAC 1904 Dunajská Streda (12.) zhodne po 9 bodov, tím zo Žitného ostrova však disponuje o dva góly horším skóre.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Slovan sa stal jesenným majstrom pred 863 divákmi