Slovan Bratislava angažoval brankára Jána Muchu

Ján Mucha prestúpil do tímu bratislavského Slovana.
Ján Mucha prestúpil do tímu bratislavského Slovana. (Autor: TASR)
SITA|28. jún 2015 o 15:59

Angažovanie Jána Muchu patrilo medzi priority Slovana v rámci letného prestupového obdobia.

BRATISLAVA. Brankár slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Mucha sa stal novou posilou ŠK Slovan Bratislava, s vedením "belasých" sa účastník MS 2010 v JAR dohodol na štvorročnej zmluve.

Skúsený 32-ročný gólman (nar. 5. decembra 1982) už v pondelok 29. júna absolvuje v Bratislave prvý tréning s novými spoluhráčmi.

Vedenie ŠK Slovan Bratislava pred blížiacim sa štartom nového súťažného ročníka plní svoje plány deklarované pred začiatkom letného prestupového obdobia, keď oznámilo ambíciu získať posilu do každej formácie.

Do mužstva 24-násobného česko-slovenského a slovenského majstra prichádza jeden z najlepších brankárov v ére samostatnosti Slovenska, dlhoročný reprezentant, jeden z hlavných strojcov postupu slovenskej reprezentácie na MS 2010 a následne do osemfinále záverečného turnaja Ján Mucha.

Špičkový domáci prestup

"Tento transfer patrí medzi najvýznamnejšie na Slovensku za uplynulé roky. Som rád, že sme ho úspešne zrealizovali. Nebolo to jednoduché, keďže o Jana bol záujem aj v ekonomicky silnejších krajinách ako Belgicko, Turecko, Poľsko, ale najmä Rusko. Jeho angažovanie patrilo medzi naše priority v letnom prestupovom období," citovala oficiálna internetová stránka Slovana slová viceprezidenta klubu Ivana Kmotríka ml.

"Je to bez pochýb najlepší brankár, akého Slovensko malo za posledné roky. Veľa si od neho sľubujeme aj z hľadiska jeho bohatých skúseností. Určite bude jedným z lídrov nášho mužstva na ihrisku i v kabíne. Slovenskému futbalu môže len pomôcť, keď sa do našej ligy vracajú futbalisti ako Robo Vittek či Jano Mucha, ktorí v zahraničí veľa dokázali. Teraz budú vzormi pre našich mladých hráčov a verím, že aj lákadlom pre fanúšikov," dodal Ivan Kmotrík ml.

Ján Mucha pôsobil na Slovensku v rodnej Belej nad Cirochou, Snine, Interi Bratislava, Humennom a Žiline. Do povedomia futbalovej Európy sa dostal najmä počas angažmánu v Legii Varšava v rokoch 2005 až 2010.

S najslávnejším poľským klubom vyhral tamojšiu ligu, pohár i superpohár a stal sa osobnosťou nielen v klube, ale aj v celej Ekstraklase.

O slovenského brankára sa začali zaujímať kluby z najlepších európskych súťaží a z viacerých ponúk si ešte pred MS 2010 v Juhoafrickej republike vybral Everton.

Po troch sezónach v Anglicku prestúpil do Ruska, konkrétne do Krídel Sovietov Samara. Jarnú časť uplynulého ročníka strávil na hosťovaní v Arsenale Tula.

Napriek tomu, že nováčik najvyššej ruskej súťaže neúspešne bojoval o záchranu, Ján Mucha v jeho drese podával dobré výkony.

V apríli sa v klube s druhou najhoršou defenzívou v lige blysol sériou 306 minút bez inkasovaného gólu.

Naplniť ambiciózne ciele

"So Slovanom sme boli v kontakte zhruba dva mesiace prostredníctvom viceprezidenta Ivana Kmotríka ml. Vážny záujem vedenia klubu zohral pri mojom rozhodovaní dôležitú úlohu. V Slovane sa tvorí nové perspektívne mužstvo a ja mu chcem pomôcť naplniť ambiciózne ciele na domácej i európskej scéne. Teším sa, že presne po desiatich rokoch sa vraciam do rodnej krajiny, aj keď na Slovensku som bol i počas zahraničných angažmánov pomerne často, či už v rámci reprezentačných zrazov alebo v obdobiach voľna. Verím, že sa mi v Slovane bude dariť," vyhlásil 43-násobný slovenský reprezentant Ján Mucha.

Nová posila sa vracia do známeho prostredia na Pasienky. Tam už v minulosti pôsobil, keď bol v Interi Bratislava "dvojkou" medzi žrďami za Miroslavom Hýllom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Slovan Bratislava angažoval brankára Jána Muchu