Šláger pre 1. HFC trojbodovo i trojgólovo

Sportnet|30. apr 2012 o 00:00

V zápase prvého s druhým mali Humenčania viac šancí, preto zaslúžene vyhrali. Ich náskok na čele narástol na deväť bodov.



HUMENNÉ. Už tradične, keď 1. HFC Humenné má svoj zápas odohrať na svojom trávniku, začína víkendový program majstrovstiev regiónu Východ v sobotu.

Inak to nebolo ani v 23. kole, pričom však bol tento zápas oproti dovtedajším výnimočný - išlo o šláger jari, keď prvý hostil druhého. Body ostali pod Vihorlatom, vychádzajúc z množstva šancí, pomeru rohových kopov (8:2), či striel 12:9 (na bránu 7:4), zaslúžene.

Výhodu domáceho prostredia pretavili futbalisti 1. HFC Humenné do zisku troch bodov. Presadili sa útočníci, rýchlonohý Karnaj dvakrát a streleckú smolu odklial aj Pavol Šuľák.

„Museli sme špekulovať so zostavou, máme zranených, takže posty sme aj prehadzovali. Bol to takzvaný šesťbodový zápas, teší ma, že sme ho zvládli. Už do prestávky sme mali tri vyložené šance, mali sme byť viac, ako iba raz úspešní. Výsledok z nášho pohľadu mohol a mal byť pre diváka ešte krajší,“ konštatoval Russlan Ljubarskij, hrajúci tréner 1. HFC, ktorý si pripísal pri hlavičke Pavla Šuľáka gólový center.

Hra áno, chyby nie

V šiestom jarnom kole sa Sviťania po štvrtýkrát predstavili u súpera. Trikrát veľa vody vonku nenamútili a prehrali aj teraz, na humenskom trávniku. Výsledok netešil, nebolo to však všetko iba negatívne.

„K lídrovi súťaže sme cestovali s cieľom odohrať dobrý zápas. Myslím, že herne to z našej strany bolo celkom vydarené, chceli sme hrať futbal, pykali sme však za chyby. Raz to bola strata lopty a rozťahaná obrana, kde útočník ľahko vnikol, druhý gól padol zo štandardky, na ktoré sme upozorňovali, lebo aj u nás doma takto Humenčania uspeli. Za stavu 2:1 ešte ostávalo desať minút, ale brejk domácich rozhodol. Napriek týmto chybám môžem povedať, že vonku to bol na jar náš najlepší výkon, ale odchádzame naprázdno,“ dodal Milan Jambor, hrajúci kouč FK Svit.

Deväťbodový rozdiel

Do konca sezóny ostáva odohrať ešte sedem kôl, v hre je teda ešte dvadsaťjeden bodov. Ako vnímajú obe strany humensko - svitský rozdiel deviatich bodov?

„V hre je ešte veľa bodov, o ničom tak nie je rozhodnuté. Ideme kolo za kolom, naše zámery sú nemenné,“ mienil Russlan Ljubarskij.

„Strata je už deväťbodová, myslím, že nik Humenčanov z pozície lídra nezosadí. My sme ani nemali veľké oči, či ambície, lebo postup o súťaž vyššie nám ekonomické podmienky neumožňujú. Že sme takto hore, sme iba radi a Humennému prajem, aby postúpili o súťaž vyššie,“ dodal Milan Jambor.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Šláger pre 1. HFC trojbodovo i trojgólovo