30.07.2024 08:00
Deň 4
Minúta po minúte
Live

Ste blázni a toto je šialené, kričal tréner. Mal pocit, že jeho zverencovi ukradli zlato

Šermiarsky tréner Stefano Cerioni.
Šermiarsky tréner Stefano Cerioni. (Autor: X/Ali)
Boris Vanya|30. júl 2024 o 11:12

Taliani podali oficiálny protest.

PARÍŽ. Podľa Eurosportu to bol jeden z najvzrušujúcejších súbojov v histórii šermu. Vo finále fleretu mužov súperil o titul Talian Filippo Macchi a obhajca zlata z Tokia Cheung Ka Long z Hongkongu.

Macchi premrhal vedenie 14:12 a súboj mal dychberúcu koncovku. Za stavu 14:14 sa snažili obaja šermiari získať rozhodujúci bod, ale boli tiež mimoriadne opatrní. Vo flerete je totiž dôležité, ktorý šermiar začne útok.

Súper sa ho snaží zablokovať alebo útok odraziť a keď sa mu to podarí, môže prejsť do protiútoku. Obaja borci sa teda k sebe približovali, potom váhali a napokon sa pohli v takmer rovnakom čase.

Trikrát rozhodovalo video. Dvakrát si rozhodcovia neboli istí a nechali pokračovať v súboji. Až na tretí pokus rozhodli o víťazstve obhajcu z Hongkongu.

Záver súboja o zlato vo flerete mužov

Celý zápas prežívali mimoriadne emotívne nielen šermiari, ale aj ich tréneri. Po záverečnom verdikte si Macchi sklamane ľahol na planš a potom protestoval, ale márne.

Vzápätí strhol na seba pozornosť kamier, fotoreportérov aj publika taliansky tréner Stefano Cerioni.

Už počas finále viackrát vehementne gestikuloval, nesúhlasil s verdiktami rozhodcov, ktorí podľa neho dvakrát odopreli Macchimu regulárny zásah. "Mali ste radšej zostať doma!" kričal Cerioni viackrát smerom k arbitrom.

Po záverečnom verdikte akoby do trénera vošlo sto čertov. Prikročil k rozhodcovi z Taiwanu, aby mu podal ruku, no zároveň na oboch rozhodcov kričal: "Ty a ty, obaja ste blázni a toto je šialené!"

Nespokojnosť netajil ani o chvíľu neskôr pred kamerami talianskej televízie RAI. „Rozhodcovia? Myslím, dúfam, že je to len ich nekompetentnosť, na nič iné ani nechcem myslieť...Je to naozaj vážne. Čo môžem povedať? Bolí ma pri srdci, nikdy som nič podobné nevidel.“

Talianska šermiarska federácia avizovala, že predloží MOV oficiálny protest. "Filippo Macchi je skutočný víťaz a odopreli mu zlato, ktoré by si zaslúžil," povedal jej šéf Paolo Azzi.

Anna Karolína Schmiedlová odvracia loptičku na OH v  Paríži 2024. online
dnes 11:00
ONLINE: Anna Karolína Schmiedlová - Jasmine Paoliniová dnes, tenis na OH 2024 LIVE (osemfinále)Sledujte ONLINE prenos zo zápasu osemfinále tenisového turnaja na OH 2024: Anna Karolína Schmiedlová - Jasmine Paoliniová.
dnes 11:00
Zuzana Rehák Štefečeková.online
dnes 06:0010
ONLINE: Strelectvo - trap na OH 2024, Zuzana Rehák Štefečeková dnes LIVE (1. deň kvalifikácie)Sledujte online prenos z 1. dňa kvalifikácie trapu žien na OH 2024. Predstaví sa v nej aj slovenská reprezentantka Zuzana Rehák Štefečeková.
dnes 06:0010
Slovenský reprezentant Marián Kovačócy.
Miroslav Kováčikdnes 12:25
Vicemajster sveta sa do finále nepozrie. Kovačócymu nevyšiel ani druhý deň kvalifikácieChybu urobil hneď na tretej rane.
Miroslav Kováčikdnes 12:25
Slovenská reprezentantka vo vodnom slalome Zuzana Paňková.online
dnes 12:00
ONLINE: Vodný slalom na OH 2024, Zuzana Paňková dnes LIVE (rozjazdy C1)Sledujte online prenos z rozjázd C1 žien vo vodnom slalome na OH 2024. Predstaví sa aj Zuzana Paňková.
dnes 12:00
Vodný slalomár Jakub Grigar.online
dnes 13:00
ONLINE: Vodný slalom na OH 2024, Jakub Grigar dnes LIVE (rozjazdy K1)Sledujte online prenos z rozjázd K1 mužov vo vodnom slalome na OH 2024. Predstaví sa aj Jakub Grigar.
dnes 13:00
Nada Hafezová na OH 2024.
Nikola Baďovádnes 12:41
V skutočnosti boli na pódiu traja. Šermiarka súťažila v siedmom mesiaci tehotenstvaV minulosti vyhrali tehotné ženy zlaté medaily.
Nikola Baďovádnes 12:41
Slovenská reprezentantka v chôdzi Mária Katerinka Czaková.
dnes 12:33
Smer Paríž nabrali ďalší slovenskí športovci. Dám do toho všetko, povedala CzakováSpolu s ňou odišli aj Michal Morvay a Vanesa Hocková.
dnes 12:33
Šermiarsky tréner Stefano Cerioni.
Boris Vanyadnes 11:12
Ste blázni a toto je šialené, kričal tréner. Mal pocit, že jeho zverencovi ukradli zlatoTaliani podali oficiálny protest.
Boris Vanyadnes 11:12
Ana Carolina Vieirová.
dnes 10:47
Porušila disciplínu a dostala trest. Plavkyňa konala na vlastnú päsť, poslali ju domovSpolu s trénerom opustili olympijskú dedinu.
dnes 10:47
Francúzski hádzanári na OH 2024.
dnes 10:12
VIDEO: Nevedia si to vysvetliť. Domáci Francúzi obhajujú zlato z Tokia, zatiaľ všetko prehraliDomácich reprezentantov v pondelok privádzal do zúfalstva nórsky brankár Kristian Skinstad Saeveras, ktorý zneškodnil 11 striel.
dnes 10:12
Triatlonisti počas cyklistickej časti na Champs Elysee.
Miloslav Šebeladnes 11:22
Triatlonisti sa do vody možno ani nedostanú. Kvôli baktériám hrozí, že sa zmení formát súťažePre znečistenie Seiny zrušili všetky plavecké tréningy v Seine.
Miloslav Šebeladnes 11:22
Nachádzate sa tu:
Domov»Olympiáda Paríž 2024»Ste blázni a toto je šialené, kričal tréner. Mal pocit, že jeho zverencovi ukradli zlato