Senica prehrala v Dunajskej Strede, tréner je aj tak spokojný

Po prvom zápase majú bližšie k postupu do finále pohára futbalisti Dunajskej Stredy.
Po prvom zápase majú bližšie k postupu do finále pohára futbalisti Dunajskej Stredy. (Autor: Ilustračné - SITA)
SITA|8. apr 2015 o 13:16

Pred zápasom nám vypadli dvaja hráči - Kalabiška a Čermák. A mali sme aj o deň menej na regeneráciu ako domáci. V odvete doma budeme silní, varuje tréner Senice.

BRATISLAVA. Futbalisti Dunajskej Stredy zvíťazili v utorkovom prvom stretnutí semifinále slovenskej pohárovej súťaže s názvom Slovnaft Cup nad hráčmi FK Senica tesne 1:0.

Jediný gól zápasu zaznamenal Peter Štepanovský v 13. minúte.

Odveta na Záhorí sa uskutoční o dva týždne 21. apríla o 17.30 h. A Dunajskostredčania si vypracovali o čosi výhodnejšiu východiskovú pozíciu.

"S výsledkom sme spokojní. V prvom polčase sme mali veľa gólových šancí, ktoré sme nevyužili. Sme však iba v polčase. Vieme, že na nás čaká veľmi ťažký odvetný duel," citoval web Dunajskej Stredy trénera Tomislava Mariča.

Vo finále naposledy v roku 1995

Rozhodujúci moment stretnutia prišiel už v úvodnej štvrťhodine. Po akcii tria Ljubičič - Szarka - Sarr dostal loptu do behu Štepanovský, obišiel brankára Šullu a z uhla úspešne zakončil.

Postrehy z dnenho 1.semifinlovho zpasu:- jednoglov manko je do odvety prijaten- citene chbal Jan Kalabika,...

Posted by FK Senica - oficiálna stránka on 7. apríl 2015

"Hodil som si loptu viac, ako som chcel. Sústredil som sa na to a som rád, že som to zvládol," uviedol pre denník Šport dunajskostredský krídelník.

"Škoda, že sme nestrelili viac gólov. V odvete si musíme udržať čisté konto alebo minimálne raz skórovať. Potom by to mohlo byť dobré."

Ak Dunajská Streda postúpi do finále, podarí sa jej to prvýkrát po dvadsiatich rokoch. Naposledy v roku 1995 podľahla na trávniku v Dubnici nad Váhom Interu Bratislava - po výsledku 1:1 prehrala až v penaltovom rozstrele.

V šatni senického klubu nevládlo sklamanie. "Pre nás je výsledok 0:1 v Dunajskej Strede prijateľný," priznal tréner Jozef Kostelník.

Prv semifinlov zpas Slovnaft Cupu na pde DAC Dunajsk Streda hodnotia Filip Hlohovsk a Luk Opiela.

Posted by FK Senica - oficiálna stránka on 8. apríl 2015

Pred troma rokmi prehrali so Žilinou

"Pred zápasom nám vypadli dvaja hráči - Kalabiška a Čermák. A mali sme aj o deň menej na regeneráciu ako domáci. V odvete doma budeme silní," dodal.

Seničania sa vo finále národného pohára predstavili naposledy pred tromi rokmi - vtedy v Bardejove prehrali s MŠK Žilina 2:3 po predĺžení.

Úspešnejší z dvojice FC DAC 1904 Dunajská Streda - FK Senica si zmeria sily s víťazom druhej semifinálovej konfrontácie AS Trenčín - FK Dukla Banská Bystrica. Finále Slovnaft Cupu sa uskutoční 1. mája 2015 v Národnom tréningovom centre v Poprade.

Vlani v prvý májový deň sa v rozhodujúcom meraní síl o trofej v Myjave presadili hráči MFK Košice. Slovan Bratislava zdolali 2:1 a tešili sa z celkového triumfu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Senica prehrala v Dunajskej Strede, tréner je aj tak spokojný