Sedmák verí, že Djordjevič protihráča neopľul

Peter Sedmák podporil svojho spoluhráča.
Peter Sedmák podporil svojho spoluhráča. (Autor: Korzár/Judita Čermáková)
Patrik Fotta|24. apr 2018 o 00:00

Košických basketbalistov čaká v utorok domáci finálový mečbal.

KOŠICE. Basketbalistov KB Košice čaká v utorok o 18. hod. v Angels Aréne šiesty zápas semifinále proti Interu Bratislava.

Býci vedú v sérii 3:2 na zápasy a v prípade víťazstva sa môžu stať po Leviciach druhým finalistom Eurovia SBL.

Zverenci trénera Miljana Čuroviča by mali v utorok nastúpiť v kompletnom zložení aj s dvojicou Vladimir Djordjevič a Svetozar Stamenkovič, ktorých počínanie v piatom zápase na palubovke Interu riešila disciplinárna komisia SBA.

Zatiaľ čo Stamenkoviča trest minul, Djordjevič dostal pokutu 500 eur.

„Priznám sa, že ja som celú situáciu dobre nevidel, ale bavil som sa s Djordjevičom, ktorý mi povedal, že protihráča neopľul, ako ho pôvodne obviňovali. Veľa sa o tej situácii teraz diskutuje, ale ja si myslím, že sa tam nič nestalo, pretože súperov hráč sa ani neutieral ani nič podobné. Z môjho pohľadu teda nemal dostať ani finančnú pokutu. Netreba to ale nejako špeciálne riešiť, dôležité je, aby sme hrali basketbal. Podobné roztržky by sa však stávať nemali,“ povedal pivot KB Košice Peter Sedmák.

Nenechať sa vyprovokovať

Košičania sa nechcú nechať rozptýliť zákulisnými záležitosťami a plne sa koncentrujú na šiesty duel semifinálovej série.

„V šatni je skvelá atmosféra. Na zápas sme dobre pripravení. Myslím si, že vždy počas sezóny sme dokázali zvládnuť dôležité stretnutia, ktoré sa hrali na našej palubovke a verím, že sa nám to podarí aj teraz. Treba do toho dať veľa energie, hrať rozumne a nenechať sa vyprovokovať. Musíme predviesť najmä dobrú obranu, pretože cez ňu vedie kľúč k úspechu,“ uviedol Sedmák.

Favoritom série bol od začiatku bratislavský Inter, ktorý s prehľadom vyhral základnú časť, no Košičania vedia na svojho súpera zahrať.

„Určite sú favoritom série, majú výborných hráčov a skúsené mužstvo. My si na nich veríme, keďže sme proti nim vyhrali sedem zápasov v tejto sezóne. Nesmieme byť premotivovaní, pretože len tak môžeme vyhrať.“

Na Interi rozhodli doskoky

V poslednom zápase na Interi zvládli domáci hráči úvodnú štvrtinu, ktorú vyhrali 32:19 a vo zvyšnom priebehu si svoj náskok udržiavali.

„Mali sme zlý vstup do zápasu, boli sme nekoncentrovaní. Nevedeli sme premieňať šance a súper využíval naše chyby v obrane. Zápas sa potom na konci už len dohrával,“ skonštatoval Sedmák.

Úradujúci majster počas celého duelu lepšie doskakoval v útoku i obrane, čo spôsobovalo košickým basketbalistom veľké problémy.

„Bol to jeden z kľúčových faktorov zápasu. Aj to prispelo k našej prehre. Treba sa toho v ďalšom dueli vyvarovať a lepšie odstavovať súperových hráčov,“ povedal Sedmák.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Sedmák verí, že Djordjevič protihráča neopľul