Saláta je hráčom Slovana, bude hosťovať v Dunajskej Strede

Kornel Saláta sa po pôsobení v Rusku vracia na Slovensko.
Kornel Saláta sa po pôsobení v Rusku vracia na Slovensko. (Autor: SME - Tibor Somogyi)
SITA|5. sep 2014 o 13:43

Som hladný po futbale a veľmi sa teším na prostredie, v ktorom ľudia hovoria mojím materinským jazykom, vraví Saláta.

DUNAJSKÁ STREDA. V súčasnosti piaty tím najvyššej slovenskej futbalovej súťaže FK DAC 1904 Dunajská Streda angažoval do defenzívy slovenského reprezentanta Kornela Salátu. Informáciu priniesol klubový web.

Dvadsaťdeväťročný obranca sa dohodol na dvojročnej zmluve so Slovanom Bratislava, odkiaľ putuje do Dunajskej Stredy na hosťovanie.

Dlho len trénoval a behal

"Pár drobností ešte treba dotiahnuť, ale čoskoro bude všetko v poriadku. Keďže bol prestup vybavený po termíne, zmluvu som ešte nepodpísal. Prichádzam ako hráč s amatérskym statusom a profesionálnu zmluvu podpíšem až v zime. So Slovanom sme sa dohodli na dvojročnej zmluve a do DAC-u prichádzam na hosťovanie do konca jesennej časti, možno aj na dlhšie," uviedol Saláta.

"Som hladný po futbale. Dlho som nehral, len som trénoval a behal. Uvidíme, ako mi to pôjde. Budem sa snažiť podávať čo najlepšie výkony a odvďačiť sa za dôveru. Veľmi sa teším na prostredie, v ktorom ľudia hovoria mojím materinským jazykom," doplnil.

Tréner Radványi je nadšený

Odchovanec Štúrova si v minulosti zahral za Púchov, Petržalku i Slovana. V januári 2011 podpísal zmluvu s ruským tímom FK Rostov, hosťoval aj v Tomsku. Tento tím v minulej sezóne vypadol z najvyššej súťaže a ani Rostov už so službami Salátu nerátal a dohodol sa s ním na ukončení spolupráce.

Keďže Saláta sa so Slovanom dohodol až po uzavretí medzinárodného prestupového obdobia, nemôže na jeseň štartovať v skupinovej fáze Európskej ligy UEFA.

"Ide o jedného z najlepších stredných obrancov na Slovensku, bude veľkou posilou pre našu defenzívu. Kornel je osobnosť, skúsený hráč, štartoval aj na majstrovstvách sveta 2010. Takáto postava je dôležitá aj pre kabínu, očakávam od neho samé pozitívne veci,“ povedal tréner Dunajskej Stredy Mikuláš Radványi.

Skúšajú aj Brazílčana a ďalších cudzincov

Na Žitnom ostrove je na skúške aj pätica ďalších hráčov, štyria z nich sú legionári. Jediným Slovákom je Peter Štepanovský, ktorý v minulosti hral za Slovan Bratislava, Senicu, Trnavu a naposledy bol v arménskom tíme Banants Jerevan.

"V Jerevane sa mi skončila zmluva a hoci som mohol ísť späť, čakal som niečo lepšie. S manažérom sme hľadali zahraničný klub, ale keď to nevyšlo, skúšali sme Slovensko. Tréner Radványi ma pozná a uvidíme, ako to dopadne. Chcel by som pravidelne hrávať a pomôcť mužstvu," komentoval Štepanovský, ktorý môže hrať na viacerých postoch.

Na skúške sú aj 21-ročný chorvátsky stopér Tin Karamatič, ktorý vyrastal v Diname Záhreb, a o rok mladší ofenzívny futbalista Miroslav Stanič (vyšiel z akadémie Partizanu Belehrad). Ich príchod sa doťahuje.

Novou tvárou je aj 25-ročný Brazílčan Lucas Marcolini Dantas Bertucci. Tento ofenzívny záložník bol šesť rokov hráčom Debrecínu, odkiaľ v lete odišiel do druholigovej Moldavy nad Bodvou.

Zostávajúcim adeptom na dres DAC-u je český stopér Luboš Adamec, ktorý v roku 2011 štartoval na MS hráčov do 17 rokov. Rok pôsobil v mládežníckom tíme Juventusu Turín, bol aj hráčom Sparty Praha.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Saláta je hráčom Slovana, bude hosťovať v Dunajskej Strede