Rusnák: Na splnenie cieľa potrebujeme šesť bodov

Dvojgólový Kamil Karaš. V Seredi zabezpečil svojmu tímu remízu.
Dvojgólový Kamil Karaš. V Seredi zabezpečil svojmu tímu remízu. (Autor: fclokomotiva.sk)
Daniel Dedina|26. máj 2017 o 00:00

Lokomotíva chce skončiť do šiesteho miesta.

KOŠICE. Tak ako mohla Lokomotíva v Seredi vyhrať, rovnako mohla i prehrať. Zápas sa nakoniec skončil remízou.

Košičanov v priebehu pár dní opäť čaká cesta na západ Slovenska, v nedeľu sa predstavia v Skalici. Domáci ešte živia postupovú šancu, ale aj hostia majú svoj zámer.

Stretnutie 10. kola druholigovej nadstavby o postup Sereď – Lokomotíva Košice ponúklo živý futbal.

Hostia po prvom polčase viedli, k čomu výrazne prispela situácia v 43. min, keď gólman Lokomotívy Fabini zneškodnil domácemu Pauknerovi pokutový kop.

Sereď po zmene strán predsa len otočila skóre vo svoj prospech, ale osem minút pred koncom upravil Karaš druhým gólom v zápase na konečných 2:2.

Rozdielne polčasy

„Pre oko diváka to bol výborný zápas, padli v ňom štyri góly, nechýbali zvraty. Výrazne ho ovplyvnil silný vietor. Ten v prvom polčase pomohol nám. Rýchlo sme viedli, po individuálnej akcii Zajaca sa presadil Karaš. Mali sme i ďalšie šance, herne sme dominovali a akcie sme sa snažili zakončovať aj strelami z diaľky. K odpískaniu penalty sa vyjadrovať nebudem. Kopnutá bola veľmi dobre, k žrdi, ale Maťo Fabini predviedol skvelý zákrok,“ vrátil sa k prvému dejstvu stredajšieho zápasu tréner Lokomotívy Albert Rusnák.

V druhej štyridsaťpäťminútovke sa však karta obrátila.

„Domáci zahrávali množstvo štandardiek, zatlačili nás na našu polovicu, odkiaľ sa nám kombinačne nedarilo dostať vpred a vzduchom to kvôli vetru nešlo. Dostali sme dva góly, s týmto úsekom hry spokojný nie som. Paradoxom je to, že od chvíle keď sme prehrávali, sme sa zrazu vedeli vyrovnať s tlakom súpera a začali sme sa dostávať do pressingových situácií. Vyrovnali sme zásluhou pekného priameho kopu Karaša a mohli sme dokonca aj vyhrať. V 89. min sa Karaš ocitol v situácii jeden proti jednému s posledným obrancom, pekne ho vyzvŕtal, urobil ale o jednu kľučku viac a trocha sa zamotal. Napriek tomu vyzval k skórovaniu Hlouška, ktorý sa ocitol sám pred brankárom, ale domáci gólman dobre zakročil,“ pokračoval v líčení priebehu zápasu Rusnák.

Hrajú (aj) o fleky pre budúcu sezónu

Pre Lokomotívu to bol v nadstavbe už šiesty nerozhodný výsledok.

„Tých remíz je na môj vkus veľa. Hráči to chcú zlomiť, snahu im uprieť nemožno. V Seredi chýbal aj kúsoček šťastia, ale remíza je za celkový priebeh asi zaslúžená,“ uznal lodivod Lokomotívy.

Košický mančaft sa v tomto dueli predstavil bez štyroch hráčov stabilného kádra. Brankár Bréda laboruje pre problémy s achilovkou, Chmelo už má kvôli natrhnutému stehennému svalu po sezóne, Cicmana po zápase so Šamorínom kvárili žalúdočné problémy a Koleka čaká operácia menisku.

Rusnák to berie pragmaticky.

„Staviame na chlapcoch, ktorých máme k dispozícii. Predtým napríklad pre zranenie dlhšie nehral Šuľák, teraz sa mu otvára priestor. Potrebujeme vidieť čo najviac hráčov, aby sme sa od leta vedeli zariadiť, s kým budeme môcť ďalej počítať a s kým nie. Vieme, kde nás najviac tlačí topánka a kde potrebujeme väčšiu kvalitu. Veľa bude samozrejme záležať od toho, čo si v závislosti od finančných možností klubu budeme môcť dovoliť.“

Oberú Skalicu o postup?

Modro-bieli čakajú na víťazstvo už šesť kôl, v tabuľke sa zošmykli na ôsme miesto.

V zostávajúcich dvoch zápasoch preto budú musieť zabrať, aby naplnili stanovený cieľ. Odhodlanie im nechýba.

„Na začiatku sme si povedali, že chceme skončiť do šiesteho miesta. Táto méta je stále reálna (Lokomotíva má aktuálne 44 bodov, šiesta je aktuálne práve Sereď, tá ich má 47, pozn. red.). Potrebujeme však získať šesť bodov a čakať na zaváhania súperov. Trocha si tým vytvárame tlak sami na seba, ale do zápasov pôjdeme sebavedomo a uvidíme, či sa nám podarí tento zámer naplniť,“ povedal ambiciózny kouč.

Predstavy Lokomotívy Košice o plnom bodovom zisku v závere sezóny poriadne preverí už najbližší zápas.

V nedeľu sa jej hráči predstavia v Skalici, ktorá ešte stále živí postupovú šancu. Ak by Záhoráci nebodovali naplno, prídu o ňu bez ohľadu na ostatné výsledky.

„Skalica patrí k najlepším mužstvám v súťaži. Zázemím, kádrom aj rozpočtom. Určite patrí k vážnym ašpirantom na postup. Pre nás je to motivácia navyše postaviť sa proti takémuto súperovi. Na zápas sa tešíme,“ preladil Albert Rusnák myšlienky už na najbližší zápas.

Po návrate zo Šamorína, ktorý bol prechodným domovom Lokomotívy v rámci stretnutia v Seredi, pobudnú košickí futbalisti doma len krátko.

Už zajtra sa vydajú do Čiech, pred stretnutím v Skalici ich prichýli juhomoravské mesto Brěclav.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Rusnák: Na splnenie cieľa potrebujeme šesť bodov