Rusnák: Na lídra sa chce vytiahnuť každý

V prvom vzájomnom dueli strelil víťazný gól Človečko (s loptou). Výhra so Zvolenom v úvode sezóny nakopla Košičanov k úspešnej jeseni. Rovnakú fazónu sa pokúsia zopakovať aj v odvetnej časti, ktorá sa začína už dnes.
V prvom vzájomnom dueli strelil víťazný gól Človečko (s loptou). Výhra so Zvolenom v úvode sezóny nakopla Košičanov k úspešnej jeseni. Rovnakú fazónu sa pokúsia zopakovať aj v odvetnej časti, ktorá sa začína už dnes. (Autor: fclokomotiva.sk)
Daniel Dedina|11. nov 2017 o 00:00

Druhú polovicu sezóny začína Lokomotíva Košice vo Zvolene.

KOŠICE. Prvá polovica druholigového ročníka je už minulosťou. Pred zimnou prestávkou odohrajú mužstvá ešte dve kolá.

Košická Lokomotíva sa v sobotu o 13.30 hod. predstaví na ihrisku Zvolena. U súpera, ktorého na úvod sezóny zdolala v domácom prostredí 2:1.

Čo sa ako prvé pri mene tohto súpera vybaví v mysli trénerovi košickému tímu Albertovi Rusnákovi?

„Že sa začína odvetná časť. Prvý zápas so Zvolenom sme doma zvládli a radi by sme to zopakovali. V minulej sezóne sme tam prehrali, bol to navyše dosť divoký zápas, v ktorom sme inkasovali dve červené karty. Videl som predchádzajúci zápas Zvolenčanov so Sereďou, nečaká nás nič jednoduché. Pre nás už však všetky zápasy budú také. Sme na čele tabuľky a každý súper sa chce na Lokomotívu vytiahnuť. Snažíme sa na to chlapcov pripraviť. Verím, že sa nám to podarilo a aj tentoraz si z ihriska súpera privezieme bodový zisk.“

Lokomotíva má do tejto chvíle zo zápasov vonku bilanciu 3 víťazstvá, 2 remízy, 2 prehry.

Zvolen na domácej pôde v 8 dueloch štyrikrát vyhral a má aj rovnaký počet remíz.

Zaujímavé je, že hoci pôjde ešte len o 16. kolo, Košičania budú už posledným východoslovenským tímom, ktorý sa vo Zvolene predstaví.

Spišská Nová Ves a Bardejov tam dokázali remizovať, Poprad a Trebišov prehrali.

Katastrofálne terény ich nestrašia

Vzhľadom na kalendárne obdobie sa dajú očakávať sťažené podmienky, Rusnák to ale až tak tragicky nevidí.

„Naposledy v Spišskej sme hrali na vynikajúcom teréne. My máme na hlavnom ihrisku takisto dobrý terén, hoci trocha mäkší. Zatiaľ nesneží, nemrzne, takže to nie je až také strašné. Ak je ihrisko rovné, tak ako to bolo na Spiši, kombinácii to zásadne neprekáža a mužstvo, ktoré chce hrať futbal, sa na ňom dokáže presadiť.“

Košický kormidelník už neraz zdôraznil veľkú vyrovnanosť druholigových tímov.

Uplynulé kolo, v ktorom sa zrodilo až šesť remíz, akoby chcelo podčiarknuť tieto jeho slová.

„Na začiatku sezóny sa niektoré tímy, najmä tie, ktoré prišli z tretej ligy, potrebovali trocha oťukať, kádre mužstiev sa ešte len formovali. Od piateho-šiesteho kola sa to znova dostalo do koľají, že každý môže s každým vyhrať. V súťaži niet jednoznačného favorita, ktorý by sa výrazne vzdialil prenasledovateľom. Takisto na spodných priečkach je to vyrovnané,“ vraví Rusnák.

Prémie za polovičný primát vraj nedostali

Na záver sme trénera prvého tímu druholigovej tabuľky trocha podpichli. „Cinkli“ už Košičanom na účtoch prémie za víťazstvo v prvej polovici ročníka?

„Myslím, že ani nie,“ usmial sa Albert Rusnák a už vážnejšie dodal: „Všetci, vrátane hráčov, realizačného tímu i majiteľa klubu, sme si dali spoločný cieľ. Chceme vyhrávať zápasy, v tabuľke sme prví a boli by sme radi, ak by to tak zostalo čo najdlhšie. Zatiaľ sa nám darí, súperi sú na nás nažhavení, v Spišskej sme prilákali takmer tisícpäťsto divákov. Ľudia začínajú na naše zápasy chodiť vo väčšom počte a práve s týmto zámerom som do Lokomotívy prichádzal. Aby sme hrali atraktívny futbal, aby v zápasoch padalo veľa gólov a fanúšikovia si prišli na svoje. Samozrejme, nie v každom zápase vyjde všetko podľa predstáv. Naďalej však budeme robiť všetko pre to, aby sme pokračovali v nastúpenom trende. Dnešným zápasom vo Zvolene začíname jarnú časť, v ktorej by sme radi nadviazali na jeseň. Ak by sa nám to podarilo, bolo by to vynikajúce.“

Program 16. kola II. ligy, sobota: Zvolen – Lok. Košice, Poprad – Sereď, Sp. N. Ves – Bardejov, Podbrezová B – Nové Mesto n/V, Komárno – Skalica, Inter – Žilina B, nedeľa: Trebišov – Šamorín (všetky o 13.30 hod.).

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Rusnák: Na lídra sa chce vytiahnuť každý