Najlepší brankár tretej ligy: Verím, že budem mať prestupovú formu

Dušan Dlugoš.
Dušan Dlugoš. (Autor: Peter Cingel)
Peter Cingel|31. júl 2024 o 08:00

Dušan Dlugoš podával v minulej sezóne skvelé výkony.

Dnes 23-ročný gólman s futbalom začínal doma v Jarovniciach (obec v Prešovskom kraji, okres Sabinov, 7 992 obyvateľov, prvá písomná zmienka 1260).

Ako jedenásťročný odišiel do Sabinova, kde vydržal do konca žiackeho veku.

Následne skúša šťastie v Podbrezovej a odtiaľ sa poberá do bardejovskej sedemnástky.

Dostával málo príležitostí, a tak využil možnosť chytať druhú dorasteneckú ligu v akadémii Mareka Hamšíka. Skúšal to aj v zahraničí.

V Poľsku (Ľublin) sa mu však veľmi nedarilo, a tak sa vracia na Slovensko do Tatrana Prešov.

V Prešove sa opäť stretol s trénerom Benkom (ten ho trénoval aj v Podbrezovej). Benka si Dušan veľmi váži a je presvedčený, že mu dal veľa do jeho ďalšej kariéry.

So „svojím“ trénerom sa stretli aj v druholigovom Bardejove. V Partizáne bol však vtedy jednotkou Ján Čikoš-Pavličko, a tak na mladého brankára, ak chcel chytať, zostalo hosťovanie v Stropkove.

Tam sa uchytil a spolu s MŠK vyhral v ročníku 2023/24 tretiu ligu a stal sa najlepším brankárom III. ligy východ (spolu s Dušanom Dlugošom sa na Galavečere Monacobet ligy, na ktorom boli vyhlásené individuálne ocenenia a najlepšie jedenástky druhej a tretej najvyššej súťaže, predstavili aj ďalší dvaja Stropkovčania Miroslav Keresteš a Dávid Ivanecký).

Dušanovi Dlugošovi sme položili niekoľko otázok.

Aký bol pre Stropkov i pre vás uplynulý ligový ročník?

Uplynulý ročník bol pre klub a mesto Stropkov určite úspešný. Podarilo sa nám vyhrať ligu, veď sme v podstate boli prví od prvého po posledné kolo.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Najlepší brankár tretej ligy: Verím, že budem mať prestupovú formu