Rozhodca Slyško: Štrbove slová budú mať právnu dohru

Zdeno Štrba mal v zápase so Slovanom slovnú potyčku s hlavným rozhodcom.
Zdeno Štrba mal v zápase so Slovanom slovnú potyčku s hlavným rozhodcom. (Autor: TASR)
Pavol Spál|3. apr 2011 o 20:00

Šéf žilinského klubu Jozef Antošík priznal, že vniknutie fanúšika na plochu bolo ich chybou. Rozhodca Slyško vraj nemal byť na zápas nominovaný.

BRATISLAVA. Najočakávanejší hit jarnej časti najvyššej slovenskej súťaže Žilina – Slovan sa skončil fraškou.

V 90. minúte preskočil divák plot na hlavnej tribúne a sotil asistenta rozhodcu Romana Slyška.

Ten neváhal a signalizoval hlavnému rozhodcovi Pavlovi Chmurovi, aby ho nasledoval do šatne. Chmura vzápätí duel predčasne ukončil za stavu 0:0.

„Pravidlá sú jasné. Pokiaľ išlo o násilné vrazenie do rozhodcu, ide o inzultáciu. Všetky tieto skutočnosti boli uvedené v mojom zápise a aj v zápise rozhodcov. Výkon rozhodcu neposudzujem ja, ale delegát-pozorovateľ. Ostatné záležitosti bude riešiť disciplinárna komisia SFZ,“ vyhlásil delegát zápasu Ladislav Benedikovič.

Majiteľ priznal chybu

„Je mi to veľmi ľúto. Vniknutie diváka na plochu je našou chybou. Budeme sa tým zaoberať a prijmeme opatrenia. Rešpektujeme normy a sme pripravení akceptovať následky,“ cituje agentúra SITA majiteľa Žiliny Jozefa Antošíka, ktorý si však myslí, že zápas nemal byť predčasne ukončený.

„Treba vnímať aj celkový kontext. Ľudia si uvedomujú narušené vzťahy v slovenskom futbale a atmosféra bola vybičovaná.“
Šéf žilinského klubu dodal, že hlavný rozhodca zápas nezvládol a inzultácia vyplynula z diania na trávniku a z pocitu krivdy.

„Ten skutok nechcem zľahčovať a rozhodcovi Slyškovi sa ospravedlňujem, ale keď – nie prvýkrát – posunkami aj slovne reaguje na pokriky divákov, ťažko sa nám eliminuje dlhodobá averzia fanúšikov voči nemu.“

Nemal pískať

Antošík tvdí, že Slyško nemal byť na zápas vôbec nominovaný i z dôvodu, že pätnásť rokov žije v Bratislave.

„Upozorňovali sme aj rozhodcovskú komisiu. Stačí si predstaviť, ako by asi ľudia vnímali, ak by bol nejaký Žilinčan medzi arbitrami zápasu nášho tímu v Bratislave,“ dodal Antošík

Páchateľ bol identifikovaný ako žilinský fanúšik. „Podali sme na neho trestné oznámenie. Patrí do skupiny dlhodobých fanúšikov Žiliny skôr v strednom veku. Nie je pre nás žiadnou neznámou tvárou,“ tvrdil Antošík.

Vinník po zápase svoj skutok oľutoval. „Neovládol som sa, viem že je to neodpustiteľná chyba. Ospravedlňujem sa,“ napísal na stránke fanklubu.

Rozhodca Slyško: Je to naozaj hnus

Napadnutý rozhodca ROMAN SLYŠKO tvrdí, že inzultácia bola jednoznačná chyba usporiadateľskej služby.

Mohli by ste opísať, čo sa stalo?

„Divák oblečený v žltom drese násilne vrazil do mňa (do oblasti hrudníka) obidvoma rukami. Tento zákrok som kvalifikoval ako inzultáciu.“

Museli ste ukončiť zápas. Nedalo sa nič iné robiť?

„Nie, pravidlá v tomto prípade nedovoľujú robiť nič iné. Pri inzultácii sa musí ukončiť stretnutie.“

Nemali ste na výber?

„Nie. Absolútne. Pravidlá sú jednoznačne stanovené, taxatívne je vymenované, čo je inzultácia. Pravidlá určujú, v akých prípadoch sa musí ukončiť stretnutie. Tie sú štyri a jedným z nich je inzultácia. Tam nie je čo riešiť. Nedá sa vyberať, čo a ako. Toto bolo jednoznačne dané.“

Stretli ste sa už s niečím podobným?

„V Corgoň lige áno, ale iba po zápase. Počas corgoňligového stretnutia však nie, iba v nižších súťažiach. Toto je naozaj hnus, že sa takéto niečo môže stať v najvyššej súťaži. Je to jednoznačne hrubá chyba usporiadateľskej služby.“

Žilinský stopér Zdeno Štrba po zápase tvrdil, že ste ho vyzývali hrubým spôsobom, aby vás udrel. Dodal, aby vám zobrali krv, či ste niečo nefetovali.

„To nepotrebuje žiadny komentár. Bez komentára. Ale to, čo povedal pán Štrba po zápase, bude mať právnu dohru.“

Takže, nič také ste Štrbovi nepovedali?

„Nie.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Rozhodca Slyško: Štrbove slová budú mať právnu dohru