Rančíkov Inter znovu padol vo Svite

Cenný skalp. Iskra Svit opäť porazila bratislavský Inter.
Cenný skalp. Iskra Svit opäť porazila bratislavský Inter. (Autor: RISO)
Richard Hudeček|2. mar 2017 o 10:01

Interu Bratislava nepomohli k víťazstvu ani najnovšie posily.

SVIT. Basketbalisti extraligového BK Iskra Svit aj po druhýkrát v sezóne porazili na domácej palubovke bratislavský Inter.

Kuriozitou bola technická chyba pre trénera hostí za to, že na palubovku poslal v jednom momente až päť legionárov.

Akoby pozabudol na pravidlo o minimálne jednom slovenskom hráčovi na ihrisku počas celého zápasu.

„Je to veľmi cenná výhra. Inter tu nastúpil doteraz asi v najsilnejšom zložení, je to pre nás krásne víťazstvo. Museli sme dať do toho všetko. Počas celého zápasu sme bojovali, v ťažkých momentoch nám pomohla tímová hra. Dnes zabojovali všetci chalani, ktorí boli na ihrisku. Pochvala patrí celému kolektívu aj našim fanúšikom, ktorých podporu sme dnes cítili,“ spokojne konštatoval tréner Iskry Svit Michal Madzin.

Vyhrali ako tím

Domáci sa na súpera dobre pripravili.

Od začiatku s ním držali krok, takmer po celý čas mali mierny náskok, po polčase viedli o päť (45:40) a napokon zaslúžene vyhrali o osem bodov (80:72).

Kvalitným tímovým výkonom eliminovali najväčšiu hviezdu Interu Rada Rančíka, čo bolo rozhodujúce. Potešilo aj úctyhodných 28 bodov domáceho rozohrávača Sašu Avramoviča.

„Vedeli sme, že Inter má kvalitu, posilnil sa o nových hráčov. Ukázali sme, že na našej palubovke nie je nikto favoritom. Od prvej minúty sme bojovali, dobre sme bránili, v útoku sme hrali tímovo, výborne sa chytil Avramovič. Toto víťazstvo sme si zaslúžili. Pomohli nám aj hráči, ktorí ešte nie sú celkom fit, no zaťali zuby. Vyhrali sme všetci ako tím,“ zdôraznil kapitán Svitu Saša Jankovič.

Iskra Svit opäť porazila bratislavský Inter.: fotogaléria

8.3.2017

Musia hrať oveľa lepšie

Inter sa pod Tatrami predstavil aj s dvomi novými Američanmi (Kinney, Walker).

Prvý menovaný dal 14 bodov, druhý nebodoval.

„Určite sme chceli podať lepší výkon. Tesne pred zápasom som sa dozvedel, že nenastúpi Martin Bílik, ktorého bolia kríže. Na oblúku sme preto mali menšiu rotáciu. V prvom polčase sme nebránili, v druhom zase neútočili tak ako sme si predstavovali. Neboli sme dosť tvrdí, boli sme vlažní v obrane. Prišiel nový hráč, niektorí si hľadajú svoje miesto, potrebujeme na to nejaký čas. Nevidím veľký problém v tom, že sme nevyhrali, musíme ale hrať oveľa lepšie,“ uviedol tréner Interu Oliver Vidin.

Hostia nehľadali po prehre vo Svite výhovorky.

Príčiny neúspechu hľadali vo vlastných radoch.

„Vedeli sme, že to nebude ľahké. Do zápasu sme zle vstúpili. V prvom polčase sme mali strašnú obranu. Neplnili sme pokyny trénera. V niektorých častiach hry sme hrali dobre, keď sa lopta posúvala, dokázali sme Svit dobehnúť. V niektorých momentoch zbytočne často komentujeme, či už rozhodcov alebo svoje chyby. Je to prehra, ide sa ďalej, bojujeme ďalej,“ dodal krídelník Interu Bratislava Tomáš Mrviš.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Rančíkov Inter znovu padol vo Svite