Rallye Tatry bude v náhradnom termíne 18. až 20. septembra

Víťazná posádka. Poliak Grzyb vyhral Rallye Tatry po siedmich rokoch.
Víťazná posádka. Poliak Grzyb vyhral Rallye Tatry po siedmich rokoch. (Autor: Richard Hudeček)
SITA|25. júl 2020 o 11:08

Jazdcov čakajú skúšky v okresoch Poprad, Kežmarok a Spišská Nová Ves.

POPRAD. Začiatkom apríla organizátori podujatia oznámili, že pre pandémiu Covid-19 a opatreniam Vlády SR padlo rozhodnutie o odložení 47. ročníka Rallye Tatry v pôvodnom termíne 5. až 7. júna.

Po uvoľnení opatrení a reštarte motoršportu na Slovensku bol po rokovaní Výkonného výboru Slovenskej asociácie motoristického športu (SAMŠ) vydaný aktualizovaný kalendár s novým termínom tatranskej rallye, ktorá sa uskutoční 18. až 20. septembra 2020.

Posádky a diváci sa môžu okrem klasických rýchlostných skúšok v okolí Popradu tešiť aj na rýchlostné skúšky v okresoch Kežmarok a Spišská Nová Ves, ktoré svojou náročnosťou preveria pripravenosť štartového poľa.

Program na tri dni

„Pôvodný májový termín sa presunul kvôli opatreniam, ktoré Slovensko prijalo v boji proti ochoreniu Covid-19. Situácia sa oproti máju výrazne zlepšila, ale posledné dni nám ukazujú, že zďaleka nie je koniec. Preto aj rallye v náhradnom termíne budú sprevádzať určité opatrenia. Naším hlavným záujmom je zdravie a spokojnosť všetkých zainteresovaných osôb na podujatí. Radi by sme sa poďakovali našim fanúšikom a partnerom za podporu v tejto neľahkej dobe. Pripravujeme kvalitnú súťaž a veríme, že v Poprade opäť privítame zaujímavé a početné štartové pole,” uviedol Stanislav Hanzeli, predseda organizačného výboru a riaditeľ rallye.

Už v piatok 18. septembra prebehne administratívne a technické preberanie a potom slávnostný štart na popradskom Námestí svätého Egídia pred obchodným centrom, kde bude v nedeľu 20. septembra aj cieľ súťaže.

Na sobotňajšiu noc je pripravený divácky atraktívny mestský nočný okruh. Podrobnosti ohľadom trate budú zverejnené neskôr.

Aj veterány

Súčasťou pretekov bude premiérovo kvalifikačné podujatie FIA Európska trofej v rallye pravidelnosti historických automobilov (FIA Trophy for Historic Regularity Rallies) pod názvom 1. Rallye Tatry Classic.

„Táto aktivita vyšla od SAMŠ po ponuke z Medzinárodnej automobilovej federácie FIA. Ide o samostatnú súťaž jazdy pravidelnosti s vlastnými pravidlami na otvorených tratiach a v rámci štandardnej premávky za dodržania maximálnej rýchlosti za hodinu. Pre fanúšikov motorizmu upresníme, že ide o priateľské stretnutie jazdcov, pričom vozidlá nemusia mať ochranný rám, posádka kombinézu a prilbu. Zaujímavosťou je, že súťažiaci dostávajú itinerár dve hodiny pred štartom,“ upresnil Hanzeli.

Pod tatranské končiare by mohlo zavítať viac poľských posádok ako v predchádzajúcich rokoch.

„Snažili sme sa termínovo prispôsobiť naše podujatie dvom poľským spoločným súťažiam. Očakávame väčší počet poľských posádok, ktoré by u nás mohli dosiahnuť dobré výsledky aj do celkového hodnotenia majstrovstiev Slovenska,” uviedol Peter Oravec, tajomník rallye a člen Rallye komisie SAMŠ.

Organizátori z AOS (Automobilová orientačná súťaž) klubu Poprad majú v pláne opäť zorganizovať dvojdňovú súťaž.

Podujatie zaradené do kalendára Majstrovstiev Slovenska v rallye (MSR) sa pôjde ako dvojetapová rallye.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Rallye Tatry bude v náhradnom termíne 18. až 20. septembra