Radoslav Mesaroš sa na šampionát nedostal, aj tak držal palce

Mesaroš (v strede) v drese SR 20 v súboji proti Dukle.
Mesaroš (v strede) v drese SR 20 v súboji proti Dukle. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|12. jan 2018 o 00:00

Michalovský hokejista verí, že má na extraligu.

MICHALOVCE. Pred pár dňami vyvrcholili v americkom Buffale majstrovstvá sveta hráčov do 20 rokov v ľadovom hokeji, ktoré ovládli mladíci z Kanady.

Slovákom sa podarilo splniť cieľ vyhnúť sa bojom o záchranu a obsadili konečné siedme miesto.

Vo výbere trénera Ernesta Bokroša boli aj piati hráči pochádzajúci z východného Slovenska.

Po päťročnej pauze sa na juniorskom šampionáte opäť predstavil i odchovanec michalovského hokeja.

Najcennejší dres si obliekol útočník Samuel Solenský, ktorý na klubovej úrovni aktuálne pôsobí v Johnstowne Tomahawks hrajúcom NAHL (Severnú americkú hokejovú ligu).

Dlho bol však v hre o majstrovstvá sveta hráčov do 20 rokov aj ďalší Michalovčan Radoslav Mesaroš, ktorý však z nominácie vypadol len pár týždňov pred štartom záverečného turnaja.

Vedel, aká je ich sila

Útočník zo Zemplína bol od začiatku sezóny v tíme HK Orange 20, za ktorý pravidelne nastupoval v našej extralige aj druhej najvyššej súťaži.

Medzi „bokrošovcami“ pobudol do polovice decembra, keď došlo k zužovaniu kádra pred šampionátom. Nechýbalo veľa a mohol reprezentovať svoju krajinu aj on.

„Určite by to bol pekný zážitok, keby som sa tam prebojoval. Nie všetci chlapci sa tam však mohli dostať, niektorí museli zostať doma. Bolo to aj o šťastí, na mňa sa neusmialo. Ak by sa mi podarilo ísť na MS, bola by to taká čerešnička na torte,“ začal Radoslav Mesaroš, ktorého vyradenie z nominácie mrzelo, ale nebral to tragicky.

Zápasy Slovenska na prelome rokov si nenechal ujsť a sledoval ich aspoň v televízii.

„Myslím si, že môžeme byť spokojní s predvedenou hrou. Chlapci ukázali, že vyrovnaná partia sa dá hrať aj proti tým najsilnejším tímom. Ja som im veril, lebo som vedel, aká je ich sila. Škoda toho posledného zápasu so Švédmi, neboli sme ďaleko od prekvapenia. Chlapci však celému Slovensku ukázali, že hokej hrať vedia.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Radoslav Mesaroš sa na šampionát nedostal, aj tak držal palce