Radolský: Na Legiu príde štyritisíc fanúšikov, ostatní budú len diváci

Futbalisti Trnavy majú pred odvetou 2. predkola Ligy majstrov proti Legii Varšava výbornú východiskovú pozíciu.
Futbalisti Trnavy majú pred odvetou 2. predkola Ligy majstrov proti Legii Varšava výbornú východiskovú pozíciu. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|30. júl 2018 o 16:00

Trnavského trénera Látala treba pochváliť.

Rozhovor pre denník SME:

Je rodákom z Trnavy, kde hrával a pôsobil aj ako tréner. V minulosti viedol aj Slovan Bratislava a trénoval niekoľko poľských klubov. Tamojšie pomery pozná výborne. „Poliaci si dlhodobo uvedomujú slovenskú kvalitu,“ hovorí DUŠAN RADOLSKÝ.

Pred domácou odvetou v 2. predkole Ligy majstrov má Trnava dvojgólový náskok. Bolo by veľkým prekvapením, keby nepostúpila cez Legiu Varšava?

„Víťazstvo 2:0 vonku je z pohárového hľadiska výborné. Aj keby Trnavčania dostali gól, stále sa nič nedeje a matematika je na ich strane. Navyše aj ich hra v prvom súboji bola na vysokej úrovni.

Keď pred dvojzápasom boli šance päťdesiat na päťdesiat, momentálne je Trnava určite favoritom. Pohárové zápasy majú svoje vlastné špecifiká, ale osobne by som bol sklamaný, keby Trnavčania nepostúpili a prešustrovali svoj náskok.“

Trnava nemá v kádri veľké hviezdy, ale spolieha sa na poctivý a organizovaný futbal. Je to jej najväčšia výhoda v európskych pohároch?

„Pragmatickosť a jednoduchosť v obrane a solídna kondícia sú atribúty, ktorými sa Trnava prezentovala už vlani vo svojej majstrovskej sezóne.

Treba pochváliť trénera Látala, ktorý nezačal zbytočne špekulovať a nechcel meniť zaužívané veci.

Využíva to, na čo je mužstvo zvyknuté. Prečítal to výborne. V základnej zostave hráva deväť hráčov z minulého ročníka a stále je tam cítiť majstrovská fazóna.“

Na pôde Legie Varšava odohrali Trnavčania skvelý zápas. V dvoch ligových súbojoch so Senicou 0:1 a Zlatými Moravcami 1:0 hrali diametrálne odlišne, slabšie. Čím si to vysvetľujete?

„Je to situácia, nad ktorou by sa mali v klube vážne zamyslieť.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Radolský: Na Legiu príde štyritisíc fanúšikov, ostatní budú len diváci