Prvý domáci prípravný duel Tatranu nevyšiel. Prehral s Maďarmi

Lukáš Urban strelil najviac gólov Prešovčanov.
Lukáš Urban strelil najviac gólov Prešovčanov. (Autor: Viktor Zamborský)
Ján Leško|4. aug 2019 o 14:32

Slovenský hádzanársky majster zaradil do zostavy aj novicov.

PREŠOV. Prvý prípravný zápas sa hádzanárom Tatrana Prešov vydaril, po kvalitnom závere uhral v maďarskom Érde s reprezentačným výberom Južnej Kórey cennú remízu. Prvý prípravný zápas na domácej pôde mu však nevyšiel.

Súperom Tatrana bol maďarský ligista Gyongyosi KK. Mužstvo, s ktorým prešovskí hádzanári takto pred rokom otvárali na jeho pôde sériu prípravných zápasov pred novou sezónou.

Vtedy mužstvo trénera Slavka Golužu vyhralo presvedčivo o sedem gólov, tentoraz ale Maďari prehru slovenskému tímu oplatili.

Gyongyos predčil Prešovčanov v tomto dueli vo všetkých stránkach a zvíťazil 36:33.

Hostia podľa Ďuriša mali viac nahrané

V THA sa však hral zaujímavý zápas. V hľadisku ho sledovalo množstvo divákov, ktorých zrejme nabudili sľubné referencie o zápase s Južnou Kóreou, i zvedavosť na päticu prešovských novicov.

Kouč Goluža každému z nich dal šancu, no stále je vidno, že nejaký čas na zohranie sa v novom prostredí budú ešte potrebovať.

„Aj našom mužstve došlo v niekoľkým zmenám v porovnaní s predošlou sezónou. Aj my, rovnako ako Tatran, stále pracujeme na fyzickej príprave. Zatiaľ sme odohrali päť prípravných duelov a azda aj preto sme mali herne navrch,“ konštatoval po stretnutí v Prešove slovenský reprezentant v drese maďarského Gyongyosu Ľubomír Ďuriš, autor piatich gólov.

Zo spojok vynikol Lukáš Urban

Z hráčov prešovského spojkového radu vynikol Lukáš Urban, strelec siedmich gólov Tatrana.

„Na zápas pred rokom v Maďarsku si dobre pamätám. Aj vtedy tréner Goluža zaradil do zostavy nových hráčov, no zápas sme tam v pohode vyhrali. Tentoraz nám to súper oplatil. Myslím, že oproti vlaňajšku sa jeho hra výrazne zlepšila. Hostia zjavne mali ľahšie nohy, pôsobili aj zohratejšie. My sme stále v takzvanej hrubej príprave. Aj pred zápasom s Gyongysom sme dvojfázovo tvrdo trénovali. Prehrali sme, no neberieme to tragicky. Hoci, aj v príprave by sme doma nemali prehrávať. Faktom ale je, že v našom tíme máme päť nových hráčov. Chce to ešte nejaký čas, kým sa v mužstve udomácnia, zvyknú na herný štýl. Času do začiatku sezóne je na to ešte dosť. Hodnotiť preto ich výkonnosť na základe dvoch zápasov nemá zmysel,“ uviedol L. Urban.

Ako dodal, pred zápasom viac pilovali obranu.

„Nebolo to však najlepšie. Rovnako ako v útoku, kde budeme pracovať predovšetkým na spolupráci, kto aké v ňom má úlohy. Skrátka, vstrebať náš herný systém, spoznávať a zvykať na si na seba. Som presvedčený, že zápas od zápasu nám to pôjde,“ uzavrel L. Ubran.

Fakty

Tatran Prešov – Gyongyosi KK 33:36 (19:21)

Zostava a góly Prešova: Čupryna, Vasiľ, - Rábek 1, D. Michalka 4, Lapajne 1, D. Krok 2, Rečičár, L. Urban 7, Javier Muňoz Cabezon 5/2, Vučko 2, M. Straňovský 6, Hozman, Fodorean 2, Carapkin 1, Afanou – Gatine 1, Grzentič 1. Pre zranenia nehrali Cvitkovič a Djerič.

Najviac gólov za hostí: E. Urban 10, Ďuriš a Herceg po 5.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prvý domáci prípravný duel Tatranu nevyšiel. Prehral s Maďarmi