Prípravy tatranskej rallye finišujú

(Autor: Slavo Petrus)
Jana Pisarčíková|2. máj 2018 o 00:00

Organizátori odtajnili trať pretekov, ktoré sa pôjdu koncom mája.

POPRAD. Organizátori odtajnili trať ďalšieho ročníka najstaršej automobilovej súťaže na Slovensku. Predpokladajú účasť sedemdesiatich posádok.

Už onedlho sa pod Tatrami opäť rozozvučia motory. Organizačný výbor Rallye Tatry poslednýkrát zasadol v uplynulý dňoch. Schválili zvláštne ustanovenia a odtajnili trať.

Posledný májový víkend bude v meste pod Tatrami patriť 45. ročníku legendárnej Rallye Tatry.

Vrčanie motorov zavíta do Hornádskej doliny a tiež do Slovenského raja.

„Trať Rallye Tatry 2018, s asfaltovým povrchom, meria celkom 318 km a obsahuje 8 rýchlostných skúšok v celkovej dĺžke 95 km,“ uviedol Slavo Petrus z tlačového strediska Rallye Tatry 2018.

Technické preberania v bývalých kasárňach

Májový termín konania tatranskej rallye by mal prilákať okrem domácich posádok aj súťažiacich z Českej republiky, Poľska, Maďarska a ďalších štátov.

Usporiadatelia predpokladajú účasť približne 70 posádok.

Technické preberanie sa uskutoční v piatok 25. mája od 7. do 13 hodiny v areáli bývalých kasární na popradskom sídlisku Západ, kde bude umiestnené aj servisné parkovisko.

„Shakedown, čiže testovacia rýchlostná skúška, prebehne počas piatkového dopoludnia od 10. do 13. hodiny na ceste medzi obcami Šuňava a Štrba. Dĺžka testovacej rýchlostnej skúšky je 2,4 km,“ dodáva Petrus.

Cieľ súťaže bude ako obvykle pri nákupnom centre na popradskom námestí. Presne tam sa aj v plnej paráde predstavia súťažné tímy.

O Rallye Tatry

Rallye Tatry je rozdelená do dvoch dní.Okrem obľúbeného mestského nočného okruhu v Poprade sa súťažné posádky predstavia aj v okolí Spišskej Novej Vsi.

Ide o druhé kolo Majstrovstiev Slovenskej republiky (MSR), Majstrovstiev Slovenska historických automobilov (MSR HA), Slovenského Rally Pohára (SRP), Rally Legend (SRP), Rallyškoly, 1. ročník Green Rallye Tatry (súťaž vozidiel na elektrický alebo hybridný pohon) a 2. ročník Tatransko-Valašského pohára, ktorý odštartoval v rámci Valašskej rally v marci v Českej republike.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prípravy tatranskej rallye finišujú