Lokomotíva privíta finalistu Slovnaft Cupu

Erupcia radosti po víťaznom góle Seredi. Lokomotíva by sa rada udržala na úspešnej vlne.
Erupcia radosti po víťaznom góle Seredi. Lokomotíva by sa rada udržala na úspešnej vlne. (Autor: fclokomotiva.sk)
Daniel Dedina|27. apr 2017 o 00:00

Najlepší útok hostí najlepšiu obranu.

KOŠICE. Doposiaľ úspešné ťaženie futbalistov Lokomotívy Košice druholigovou nadstavbou preverí najbližšie poriadne zdatný súper.

Minuloročný fortunaligista zo Skalice, ktorý sa netají najvyššími ambíciami.

Pre účasť Záhorákov v pondelkovom finále Slovnaft Cupu sa stretnutie odohrá už vo štvrtok o 16.30 hod.

Dve domáce víťazstvá a dve remízy na ihriskách súperov, to je doterajšia bilancia košického tímu v nadstavbe o postup.

Lokomotíva sa prepracovala už na druhé miesto tabuľky, o jeden bod práve pred Skalicu, ktorá je tretia.

Hoci tú o štyri dni čaká najvýznamnejší zápas v klubovej histórii, finále Slovnaft Cupu so Slovanom Bratislava, vypustiť si Skaličania nemôžu dovoliť ani stretnutie v Družstevnej pri Hornáde.

Súboj Lokomotívy so Skalicou rozhodne bude mať grády, ale žiadna premotivovanosť podľa trénera domáceho tábora nehrozí.

„Na chlapcoch je po úspešných výsledkoch vidieť ešte väčšiu chuť, na tréningoch šliapu naplno, ale o žiadnej premotivovanosti alebo prehnanom sebavedomí nemožno hovoriť. Zdravé sebavedomie nám narástlo, ale všetko v rámci normy. Verím, že aktuálnu pohodu prenesieme aj do zápasu so Skalicou,“ hovoril po včerajšom poobedňajšom tréningu Albert Rusnák.

Teóriu ako zdolať súpera poznajú

Tri tímy zo západnej skupiny, s ktorými sa Lokomotíva do tejto chvíle stretla – Nitra, Žilina B i Sereď- vynikajú najmä v ofenzíve.

Len bilancia Šamorína je defenzívnejšie ladená. V tomto smere teraz košický tím narazí na absolútnu špičku druhej ligy.

Skaličania pod vedením Jozefa Kostelníka inkasovali v 22 stretnutiach, ktoré sa im rátajú do nadstavbovej bilancie, len 14 gólov. Najmenej zo všetkých tímov.

Podľa Rusnáka to ale na charaktere štvrtkového zápasu nič nemení.

„Skalicu vnímame ako kvalitného súpera, s veľmi dobrou defenzívou. Nie nadarmo je vo finále pohára a stal sa víťazom základnej časti na západe. Bude to asi najkvalitnejšie mužstvo, ktoré k nám v jarnej časti zavíta. My sa ale pozeráme na seba. V týždni sme si prebrali v čom spočívajú slabiny súpera a ako by sa dal prekonať. To sú teoretické veci, ktoré sa snažíme hráčom ukazovať stále. Všetko však vždy záleží od toho, ako sa podarí vyriešiť danú situáciu v konkrétnom okamihu na ihrisku.“

Kým predchádzajúce tri duely hrali modro-bieli v piatok, teraz nastúpia ešte o deň skôr. Ide o ústretovosť k hosťujúcemu celku, ale víta to aj domáci kormidelník.

„Rešpektujeme, že Skalicu čaká finále Slovnaft Cupu. Nechceli sme silou-mocou trvať na piatkovom termíne, snažili sme sa zachovať v rámci princípu fair-play. Keďže najbližší zápas potom odohráme až na ďalšiu nedeľu, chlapci dostanú cez víkend voľno. Program v máji bude dosť nahustený, hrá sa systémom streda – sobota, takže nám to príde celkom vhod,“ kvituje termín zápasu A. Rusnák.

To, že by sa Košičanom trávil voľný víkend ešte príjemnejšie s ďalšími troma bodmi na konte, azda ani netreba zdôrazňovať.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Lokomotíva privíta finalistu Slovnaft Cupu