Prešovčania sa pokúsia o priblíženie k desiatemu miestu

Tréner Prešova Miroslav Jantek nemá zatiaľ na jar dôvod na radosť.
Tréner Prešova Miroslav Jantek nemá zatiaľ na jar dôvod na radosť. (Autor: TASR)
Daniel Dedina|3. máj 2017 o 00:00

Proti Zlatým Moravciam by sa mohla znova objaviť aj dvojica Streňo a Bartek.

PREŠOV. V stredu 3. mája o 18.00 hod sa v Poprade uskutoční dohrávka 28. kola najvyššej futbalovej súťaže medzi Prešovom a Zlatými Moravcami-Vrábľami.

Po odstúpení Myjavy nebude mať vzájomný duel dvoch celkov z chvosta fortunaligovej tabuľky punc súboja o prežitie, zaujímavý náboj mu však rozhodne chýbať nebude.

Koňare by sa radi v konečnom účtovaní posunuli v porovnaní so súčasnou jedenástou pozíciou aspoň o jeden stupienok vyššie.

Na dnešného súpera strácajú päť zápasov pred koncom sezóny štyri body.

Rovnaký bodový rozdiel delí Zlaté Moravce od deviatej Senice.

V oboch doterajších vzájomných stretnutiach v tejto sezóne zavážilo domáce prostredie. V 6. kole vyhral Prešov 1:0, v závere jesene sa v 17. kole zrodil triumf Zlatých Moraviec 3:0.

„Očakávam ťažký zápas. Motivácia nám nechýba, keďže hráme s tabuľkovo najbližším susedom, ku ktorému by sme sa mohli v prípade úspechu dostať na dostrel,“ hovoril po včerajšom podvečernom tréningu svojho mužstva tréner 1. FC Tatran Prešov Miroslav Jantek.

Prívlastok kľúčový ale tomuto zápasu prisúdiť nechcel.

„Každý jeden zo zostávajúcich piatich duelov je pre nás svojím spôsobom kľúčový. Platí ale, že prioritou je pre nás momentálne najbližší zápas, aby sme po ňom stále mali možnosť skončiť v tabuľke na lepšom mieste. Keďže nevypadáva nikto, tak máme v súčasnosti priority nastavené inak, ale víťazstvo s Moravcami by bolo dobrým stimulom pred záverom súťaže a signálom, že sa to tu dá celé dokopy,“ dodal Jantek.

Prešovský zástup zranených hráčov sa počas sedemnásťdňovej súťažnej prestávky o čosi zredukoval, proti Zlatým Moravciam by sa na trávniku mohla znova objaviť dvojica Erik Streňo a Jakub Bartek.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešovčania sa pokúsia o priblíženie k desiatemu miestu