Prešovskí panteri si domov priviezli šesť bronzov

Slovenská výprava v Budapešti.
Slovenská výprava v Budapešti. (Autor: AJK)
Michal Frank|31. máj 2018 o 00:00

Tréner je spokojný, šancu v reprezentácii dostali aj mladí kickboxeri.

PREŠOV. V budapeštianskej BOK Arene sa konal WAKO svetový pohár v kickboxe (Hungarian Kickboxing World Cup), na ktorom sa zúčastnilo 2 473 štartujúcich z 247 tímov 37 krajín sveta.

Podujatia sa zúčastnil aj 35-členný reprezentačný výber Slovenského zväzu kickboxu (SZKB) pod vedením reprezentačného trénera Jozefa Kolozsyho a prezidenta SZKB Petra Onuščáka.

Medzi nominovanými pretekármi nechýbali ani siedmi, prevažne noví reprezentanti Kickboxing klubu Panter Prešov, ktorí získali pre Prešov šesť bronzových medailí.

Stálicou slovenskej reprezentácie je Marek Karlík, ktorý je členom aj Slovenského TOP tímu športovcov a pripravuje sa na tohtoročné ME.

Aj napriek zraneniu z predchádzajúceho Svetového pohára ho turnaj zastihol vo vynikajúcej forme.

Bohužiaľ ho smola neobchádzala ani na tomto turnaji a hneď v prvom zápase light kontaktu ho súper nedovolene atakoval hlavou a lakťom čo ovplyvnilo ďalší priebeh turnaja.

Aj napriek dvom výhram musel zo súťaže odstúpiť na podozrenie z otrasu mozgu.

Nakoniec to boli „len“ dve bronzové medaily.

„Vynikajúcu bojovnosť predviedli Ninka Podracká a Stela Levická, ktorých len tesný výsledok delil od postupu do finále. Dvoma bronzovými medailami sa môže pochváliť aj Mirka Potocká, ktorá v mladučkom veku zbiera skúsenosti a hľadá bojovnosť, aby ich mohla v budúcnosti zúročiť,“ povedal tréner reprezentácie i prešovského klubu Jozef Kolozsy.

Pochválil aj ďalších členov výpravy SZKB Denisa Šotísa, Adama Timka a Adama Janička, ktorí „svojou bojovnosťou ukázali, že právom patria do slovenskej reprezentácie“.

Najbližšie sa prešovskí kickboxeri predstavia 9. júna v Michalovciach na domácom šampionáte.

(Autor: AJK)

Článok vyšiel v týždenníku MY Prešovské noviny č.20/2018. V predaji od utorka 29. 5. do pondelka 4. 6.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešovskí panteri si domov priviezli šesť bronzov