Prešovčania si v Myjave veria

Dávid Keresteš.
Dávid Keresteš. (Autor: TASR)
Miroslava Baranová|27. aug 2016 o 00:00

Zápas 7. kola Fortuna ligy medzi futbalistami Tatrana a Myjavy sa uskutoční v nedeľu.

PREŠOV. Zápas 7. kola Fortuna ligy medzi futbalistami Tatrana a Myjavy sa uskutoční v nedeľu. Stretnutie na kopaniciach odštartuje o 19. h.

Prešovčania si po minulotýždňovej výhre nad FC ViOn Zlaté Moravce–Vráble vydýchli.

V domácom súboji zaznamenali prvý trojbodový zisk po návrate medzi slovenskú futbalovú elitu a tešili sa aj z úvodného streleného gólu.

Trénuje sa už lepšie

Zeleno-bieli prelomili negatívnu sériu, naopak, ich najbližší súper – Spartak Myjava už tri zápasy v rade naplno nebodoval.

„Po výhre nad Zlatými Moravcami sa nám aj lepšie trénuje. Spadol nám kameň zo srdca, konečne sme zvíťazili, ale musíme ísť ďalej. Budem len rád, ak potvrdíme body aj v ďalšom súboji. Nemôžeme sa pozerať na to, že oni majú teraz horšiu sériu, hľadieť musíme hlavne na seba,“ vravel Dávid Keresteš, futbalista 1. FC Tatran.

V 7. kole si fortunaligový nováčik zmeria sily s bronzovým tímom z minulej sezóny.

Myjavčania sa v aktuálnom ročníku predstavili v 1. predkole Európskej ligy UEFA. Po remíze 1:1 a domácej prehre 2:3 s rakúskym tímom Admira Wacker Mödling do ďalšej fázy súťaže nepostúpili.

„Každý súper je pre nás nebezpečný, rovnako aj Myjava. Poriadne sme sa na nich pripravili a prácu na tréningoch budeme chcieť v zápase zúročiť.“

Zlomiť ďalšiu sériu

Duel na kopaniciach sa uskutoční o deň neskôr ako bolo plánované. „Koňare“ budú hrať v Myjave v nedeľu. Zmena v hracom dni ale nastavený program Šarišanov do veľkej miery neovplyvní.

„V nedeľu sme už hrali doma pred televíziou v druhom kole. Máme zaužívaný program, ale myslím, si, že táto zmena ho nenaruší. Na každý súboj sa tešíme, je to predsa prvá liga. Zbierame skúsenosti, každé stretnutie je pre nás niečo pekné, “ hovoril Keresteš.

Dvadsaťročný futbalista zažíva premiéru v najvyššej seniorskej súťaži. V zápasoch Tatrana podáva dobré výkony a je stálym členom základnej zostavy trénera Stanislava Vargu.

„Je to niečo nové, prvá liga je iná ako druhá. Som rád, že tréner mi dôveruje a dal mi možnosť hrať. Zbieram skúsenosti a snažím sa podávať čo najlepšie výkony.“

Tatran sa stretol vo vzájomných súbojoch s kopaničiarmi iba trikrát v sezóne 2012/2013. V zápasoch sa z víťazstva tešil vždy domáci tím, dvakrát vyhral Spartak a raz Tatran.

Prešovčanom sa však na Záhorí nepodarilo ani raz skórovať.

„Verím, že u nich dáme gól teraz a že budeme úspešní. Ja som vtedy za A tím ešte nehral, ale bolo by dobré aj túto sériu zlomiť,“ povedal Dávid Keresteš.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešovčania si v Myjave veria