Prešovčania mali po trpkej prehre ťažké srdce na rozhodcu

Nebol to gól. Jakub Grzegorz Wiezik vo farbách Tatrana nepremenil takúto šancu.
Nebol to gól. Jakub Grzegorz Wiezik vo farbách Tatrana nepremenil takúto šancu. (Autor: tasr)
Miroslava Baranová|25. júl 2017 o 00:00

Tatran zrazilo vylúčenie a nepremenené šance.

PREŠOV. Futbalisti 1. FC Tatran Prešov mali inú predstavu o úvode novej sezóny Fortuna ligy.

Minuloročný nováčik v nedeľňajšom súboji 1. kola najvyššej slovenskej futbalovej súťaže nestačil na ŠK Slovan Bratislava, ktorému podľahol doma v Poprade vysoko 1:5.

Jediný gól zeleno-bielych zaznamenal Peter Katona.

Prešov - Slovan Bratislava v 1. kole Fortuna ligy 2017/2018: fotogaléria

24.7.2017

Katona: Súper nás potrestal

Tatranisti začali novú sezónu neúspešne. Výsledok stretnutia ovplyvnili nepremenené šance „koňarov“ aj vylúčenie Erika Streňa, po ktorom síce Šarišania dokázali streliť gól a znížiť na 1:2, oslabenie ich však postupne zlomilo.

„Keby sme v prvom polčase premenili príležitosti, ktoré sme mali, bol by to trošku iný zápas. Súper nás za tie šance vzápätí potrestal. Súboj sa ale podľa mňa zlomil vylúčením Streňa. Aj napriek tomu sme neprestali hrať a išli sme ďalej,“ povedal futbalista 1. FC Tatran Peter Katona.

Zverenci trénera Janteka hrali o jedného menej už od 47. minúty. Na ihrisku sa však nezavreli do defenzívy, práve naopak. Hru otvorili, no inkasovali ďalšie góly.

„Aj keď sme hrali v oslabení, snažili sme sa dostávať do brejkov a šancí. Náznaky tam boli, ale zasa sme naše možnosti nevyužili. Nepremieňanie šancí nás proti Slovanu opäť sklamalo.“

Možno „páni“ budú chodiť vysmiati

Erik Streňo videl červenú kartu po druhej žltej. Inkriminovaný moment nastal dve minúty po začiatku druhého polčasu.

Streňo si chcel vybojovať pozíciu na strelu, v súboji s hosťujúcim Ligeonom však spadol na zem.

Diváci v popradskom NTC si pýtali penaltu pre Tatran, rozhodca ale prešovskému hráčovi udelil druhú žltú a následne červenú kartu za filmovanie.

Ako videl situáciu Peter Katona? „Ja som to videl celkom dobre. Keby Erik prešiel, tak mi to dáva do prázdnej brány. Bola to ťažká pozícia pre rozhodcu, kontakt možno bol a možno nie, neviem to s určitosťou povedať.“

K zásadnému momentu sa vyjadril aj tréner Miroslav Jantek.

„Bavil som sa aj s Erikom Streňom a bol tam jasný kontakt. Ja som bol v šoku, myslel som si, že sa ide pískať penalta a zrazu sa páni rozhodli inak. Druhý polčas ani komentovať nebudem, je to zbytočné. O jedného hráča menej s takým silným súperom ako je Slovan, aj Žilina s nimi o jedného menej dostala v priebehu pätnástich minút tri góly. Nech prídu páni tu a zahrávajú sa s osudmi hráčov či trénerov, možno budú chodiť vysmiati,“ vyjadril sa prešovský tréner.

Pozviechať sa

Prešovčania majú v úvode ročníka 2017/2018 ťažký žreb. V prvom zápase hrali proti Slovanu, v druhom kole ich čaká súboj na pôde majstrovskej Žiliny. Výsledok 1:5 z úvodného stretnutia je pre nich veľmi trpký.

„Dostať päť gólov hneď v prvom kole je ťažké, ale musíme sa pozviechať. Najbližšie ideme do Žiliny, tam musíme zabrať naplno a hrať najlepšie ako vieme. Žreb je ťažký, mysleli sme si, že so Slovanom môžeme niečo uhrať, napokon sa to nepodarilo. V Žiline musíme zamakať,“ hovoril Katona, ktorý strelil premiérový gól svojho tímu hneď v prvom zápase nového ročníka Fortuna ligy.

V minulej sezóne čakali zeleno-bieli na úvodný presný zásah až do šiesteho kola.

„Hneď sa mi to premietlo v hlave. V predchádzajúcom ročníku sme sa na góly veľa natrápili, takže je to potešenie. Gólov však treba dávať viac, lebo v našej bránke je ich stále dosť. Šance sme mali na dva, tri góly, treba ich len premeniť,“ uzavrel 29-ročný futbalista Tatrana.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešovčania mali po trpkej prehre ťažké srdce na rozhodcu