Pre Vancáka je Šinglár legendou. Veľa ma naučil, vraví

Košickí futbalisti cestujú do Skalice s cieľom odraziť sa od nepriaznivých výsledkov.
Košickí futbalisti cestujú do Skalice s cieľom odraziť sa od nepriaznivých výsledkov. (Autor: Facebook FC Košice)
Patrik Fotta|17. aug 2019 o 00:00

Košičania zapracovali na novej taktike.

KOŠICE. Futbalisti FC Košice mali svoj prvý zápas pod vedením nového trénera Mareka Fabuľu odohrať v stredu na ihrisku Bardejovskej Novej Vsi v rámci druhého kola Slovnaft Cupu.

Kvôli nepriaznivému počasiu však stretnutie muselo byť preložené na náhradný termín (28. augusta) a tak si premiéru na košickej lavičke odbaví rodák z Prešova v sobotu na Záhorí.

Košičanov čaká náročný súboj 5. kola II. ligy proti Skalici, ktorá z úvodných štyroch zápasov trikrát triumfovala.

Majú k nemu rešpekt

S príchodom nového kormidelníka nastali v košickom klube mierne zmeny v rámci tréningového procesu.

„Zatiaľ asi najvýraznejšia zmena nastala v rámci taktickej prípravy. Uvidíme, ako nám to pôjde v prvom zápase. Trochu nás samozrejme mrzí, že sme nehrali pohárový zápas v Bardejovskej Novej Vsi, kde sme si mohli vyskúšať niektoré nové veci pred ligovým kolom. Museli sme to však prijať tak ako to je, dobre sme si teda zatrénovali a v sobotu do toho pôjdeme naplno,“ povedal kapitán FC Košice František Vancák.

Tréner Fabuľa a najmä jeho asistent Peter Šinglár dobre poznajú košické prostredie aj viacerých hráčov.

„Ich výhodou je, že obaja prežili v Košiciach veľmi dobré časy a priniesli do mužstva pozitívnu atmosféru. Nastane zmena niektorých herných vecí a my pevne veríme, že nás to nakopne k lepším výsledkom,“ uviedol Vancák, ktorý v minulosti so Šinglárom hrával a veľa sa od neho naučil.

„Vnímam ho ako veľkú legendu košického futbalu. Hrával na podobnom poste ako ja, takže môžem povedať, že mi odovzdal a naučil ma naozaj dosť. Myslím si, že má čo ponúknuť všetkým hráčom v tíme. Máme k nemu obrovský rešpekt a som si istý, že nám pomôže.“

V Skalici chcú bodovať

Vedenie košického klubu hráčom pre negatívne výsledky nepohrozilo pokutami ani zmenami v kádri.

„Prezident klubu bol s nami počas predstavenia nových trénerov a povedal nám, že vedenie nie je spokojné s výsledkami. Rovnako ani my hráči nie sme spokojní s tým, čo zatiaľ predvádzame,“ skonštatoval Vancák.

Košičania sa chcú pokúsiť na ihrisku Skalice odraziť od zlých výsledkov a možno aj od dna tabuľky.

„Musíme urobiť hrubú čiaru za tým, čo bolo a pozerať sa dopredu. Chceme začať zbierať body a dostať sa v tabuľke vyššie. Vieme, že v Skalici to nebude jednoduché, keďže už pár rokov sa pohybuje na horných priečkach a doma sú veľmi silní, ale chceme tam bodovať. Pred nami je ešte veľa kôl, no potrebujeme sa chytiť čo najskôr a dostať sa zo zostupového pásma, kde sme teraz.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Pre Vancáka je Šinglár legendou. Veľa ma naučil, vraví