Posledný domáci zápas nadstavby anjelky zvládli

Good Angels zdolali Ružomberok o 20 bodov. Košičanky doma potvrdili dobrú formu.
Good Angels zdolali Ružomberok o 20 bodov. Košičanky doma potvrdili dobrú formu. (Autor: Korzár/Judita Čermáková)
Patrik Fotta, Judita Čermáková|4. mar 2018 o 18:17

Pred play-off ich čaká záverečný duel na palubovke Popradu.

Good Angels Košice - MBK Ružomberok: fotogaléria

4.3.2018

KOŠICE. Basketbalistky Good Angels Košice vo svojom poslednom domácom zápase v nadstavbovej časti triumfovali nad Ružomberkom presvedčivo 81:61.

Zverenky trénera Jankoviča čaká pred play-off záverečný duel na palubovke Popradu už v stredu.

Košičanky vstúpia do vyraďovacej fázy z najlepšej pozície s cieľom získať svoj 15. majstrovský titul.

Duel lídra proti tretiemu tímu nadstavbovej časti zvládli lepšie domáce hráčky, ktoré po polčase viedli 39:32.

Po zmene strán sa košické basketbalistky zlepšili v ofenzíve a súperovi ušli až na rozdiel dvadsiatich bodov.

„S výsledkom aj nasadením som spokojný. Po dvoch týždňoch, keď sme absolvovali päť ťažkých zápasov, sme mali miestami aj výpadky koncentrácie a to najmä na konci prvého polčasu. V druhom dejstve sme mali dobrý začiatok a prakticky tam sa zlomil celý zápas. Natiahli sme to na dvadsať bodov a potom to už bola len otázka času. Všetka česť dievčatám, že to zvládli v oklieštenej zostave. Som rád, že sme dokázali zvíťaziť o dvadsať bodov,“ povedal tréner Good Angels Peter Jankovič.

Suja: Nepodarilo sa nám prekročiť svoj tieň

Jeho náprotivok Juraj Suja nebol spokojný s defenzívnou prácou svojich hráčok, ktoré umožnili domácim viacero otvorených striel.

„Košiciam treba pogratulovať, pretože boli lepší v celom zápase a dokráčali si po papierovo predpokladané víťazstvo. Nám sa bohužiaľ nepodarilo prekročiť svoj tieň a hoci sme chceli súpera prekvapiť slabý výkon v obrane nás nepustil k tomu, aby sme mohli pomýšľať na úspech,“ zhodnotil zápas tréner Ružomberka.

Košické basketbalistky predviedli koncentrovaný výkon, ktorým si dokráčali po štvrté extraligové víťazstvo nad Ružomberkom v aktuálnej sezóne.

„Veľmi dobre sme bránili, aj keď pri našich drobných výpadkoch sme dostali ľahké body. To však patrí k tomu. Opäť sme dokázali súpera ustrážiť na 60 bodov čo je fajn. Boli sme efektívni v útoku, dali sme cez 80 bodov, takže z tohto pohľadu prevláda veľká spokojnosť,“ skonštatoval Jankovič.

Final Four v EEWBL už o dva týždne

Po sérii zápasov proti Piešťanským Čajkám, s ktorými sa Košičanky stretli dvakrát v play-off Východoeurópskej ligy a raz v rámci nadstavbovej časti extraligy, si mohli zahrať proti inému súperovi.

„Bol to opäť iný basketbal, ale mali sme dosť málo času na prípravu, a preto to miestami vyzeralo skepticky. Ja som rád, že sme zvládli posledných päť ťažkých zápasov v rade a vo všetkých sme uspeli. Čaká nás ešte duel v Poprade a potom sa už budeme koncentrovať na play-off a Final Four,“ uviedol Jankovič.

Forma úradujúceho slovenského majstra pred záverečnou časťou sezóny postupne narastá o čom sa presvedčili najmä Piešťany, ktoré v súčte dvojice play-off duelov v EEWBL podľahli žlto-modrým o 44 bodov.

„Je pravda, že naša forma je v posledných stretnutiach dobrá, ale pre nás vážne zápasy prídu až úplne na konci. Momentálne sa budeme sústrediť na Final Four v EEWBL, ktoré nás bude čakať už o dva týždne.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Posledný domáci zápas nadstavby anjelky zvládli