Popradčania v Lipanoch zabodovali naplno

Poprad otočil v Lipanoch nepriaznivé skóre.
Poprad otočil v Lipanoch nepriaznivé skóre. (Autor: Marián Dic)
Marián Dic|24. apr 2017 o 16:30

V sobotu pokračovala druholigová súťaž boja o záchranu 4. kolom.

POPRAD. Odeva na svojom ihrisku privítala suverénne vedúci tím tejto skupiny z Popradu, ktorý svoju hernú vyspelosť a dominanciu potvrdil aj u Hornošarišanov.

Domáci tím sa pripravil na svojho súpera s odhodlaním čo najviac mu skrížiť cestu k dosiahnutiu skalpu, no to sa mu podarilo iba v prvej polovici stretnutia.

V nej dokonca už hneď na začiatku sa mu podarilo šťastným gólom dostať do vedenia, keď po štandardnej situácii hosťujúci Peciar poslal loptu za chrbát vlastného brankára Maleca.

To bolo do ďalších minút zo strany hostiteľov všetko, keďže v ďalšom priebehu už na pozornú defenzívu Popradčanov nenašli žiadny kľúč ako ich opäť prekvapiť.

Naopak tí postupne zvyšovali obrátky a po zmene strán prepli na najvyšší rýchlostný stupeň. Domácich totiž zatlačili na vlastnú polovicu a bolo už len otázkou času, kedy sa im podarí rozvlniť sieť a zaznamenať tak vyrovnávajúci gól. Toho sa onedlho už aj dočkali, keď svoje strelecké umenie preukázal Medak.

Po tomto momente ostali Lipanci ešte viac zaskočení a na ihrisku sa už akoby len hľadali, čo podnietilo Podtatrancov k ešte väčšiemu úsiliu otočiť skóre na ich stranu. Po hodine merania síl sa z druhého presného zásahu predsa len tešili, keď sa v koncovke presadil snaživý Maťaš.

Zo strany lídra z Popradu to ale do konca zápasu ešte nebolo všetko, pretože ten v snahe prikrášliť si svoje zaslúžené víťazstvo neustále dobýjal lipiansku defenzívu a tá im po tretíkrát podľahla po pekne umiestnenej strele k tyči z kopačky Hrica.

Ďalší triumf

František Šturma (tréner Popradu): „ Stretnutie sme začali viacmenej nešťastne, keďže sme domácich dostali na koňa po vlastnom góle Peciara. Po tomto momente sme v ďalších chvíľach prvej polovice ostali trocha zaskočení, čo sa podpísalo aj na našej aktivite. Po obrátke sa však už obraz hry viditeľne zmenil, keď sme sa zo vzniknutých chýb poučili a predvádzali náš spôsob hry. Súpera sme sa snažili útočným náporom a kombinačnou hrou zatlačiť až do 16-tky a vyrovnávajúcim gólom sa čím skôr vrátiť znova do stretnutia. To sa nám podarilo našťastie zavčasu po góle Medaka. Od tejto chvíle sme súpera už nepustili absolútne k ničomu a diktovali sme tempo hry na celej ploche ihriska. Po hodine hry nám vytrvalá ofenzívna aktivita priniesla ďalšie zaslúžené ovocie v podobe dvoch ukážkových presných zásahov, vďaka ktorým sme opäť potvrdili naše súčasné herné prednosti a suverenitu v majstrovských súbojoch v skupine boja o záchranu v II. lige.“

Tabuľka

1. Poprad 22 10 8 4 37:19 38
2. R. Sobota 22 4 4 14 16:35 16
3. Lipany 22 4 3 15 17:45 15
4. Haniska 22 2 6 14 24:58 12

Fakty

Lipany – Poprad 1:3 (1:0)

Góly: 5. Peciar (vlastný) – 48. Maťaš, 54. Medak, 89. Hric. ŽK: bez kariet. Divákov: 250. Rozhodca: Prešinský.

LIPANY: Bartoš – Vitovič, Popovec, Hirka, Miliutin (87. Stracenský), Jusko (72. Papp), Kraľovič, Vysočan (60. Miženko), Blaško, Gomoľa, Štefčák.

POPRAD: Malec – Hatok, Palša, Peciar, Kica, Hric, Kukoľ, Medak (76. Daško), Poliaček (46. Bilas), Kapláň (46. Maťaš), Šašinka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Popradčania v Lipanoch zabodovali naplno