Poliak Wiezik chce pridať ďalšie góly

Legionár z Poľska. Jakub Wiezik strelil v pohári prvý gól za Tatran.
Legionár z Poľska. Jakub Wiezik strelil v pohári prvý gól za Tatran. (Autor: tasr)
Miroslava Baranová|12. aug 2017 o 00:00

Prešovských futbalistov čaká prvé derby sezóny so Zemplínom už v sobotu.

PREŠOV. Futbalisti prešovského Tatrana sa v stredu naladili na sobotňajšie derby. V rámci 2. kola Slovnaft Cupu sa totiž predstavili na ihrisku FK Jánošík Terchová.

V zápase splnili úlohu favorita a domácich zdolali 2:0. O góly Prešova sa postarali Jakub Wiezik a Peter Katona.

„Pohárové súboje sú vždy ťažké, súperi z nižších líg majú veľkú motiváciu vytiahnuť sa. My sme si vytvorili šance, chyba bola, že sme premenili len dve z nich. Hlavné ale je, že sa nám podarilo duel výsledkovo zvládnuť,“ zhodnotil útočník 1. FC Tatran Jakub Wiezik.

Šarišania sa v zápase potrápili. Od 26. minúty boli síce vo vedení, ale Terchová v druhom polčase Tatranu odolávala a v závere mali domáci šancu na vyrovnanie.

Východniari potvrdili víťazstvo druhým gólom až v nadstavenom čase.

„Bol to veľmi ťažký súboj, hlavne v druhom polčase to bolo trošku trápenie. Máme však víťazstvo a postupujeme ďalej,“ hovoril Wiezik.

Strelky nechce dať dole

Útočník pochádzajúci z Poľska sa v Terchovej dočkal svojho premiérového presného zásahu v zeleno-bielom drese.

„Bol to môj prvý gól za Tatran a preto sa z neho veľmi teším. Dostával som sa do šancí aj v predchádzajúcich stretnutiach, verím, že toto mi pomôže. Svoje šance musím premieňať,“ povedal dvadsaťšesťročný útočník, ktorý verí, že si strelecké kopačky tak skoro nevyzuje.

„Dúfam, že to už pôjde, že pridám ďalšie góly a moje strelky mi pomôžu aj v najbližšom zápase v Michalovciach. Dôležité je zrehabilitovať a dať sa dokopy. Do Michaloviec ideme s jediným cieľom, chceme získať tri body. Verím, že stredajšie víťazstvo nám pomôže a budeme ešte viac motivovaní,“ praje si 195 centimetrov vysoký futbalista.

Sedlák sa teší na derby

V sobotňajšom derby sa otvorí vynovený štadión v Michalovciach. Súboj na novom trávniku bude mať špeciálnu príchuť pre Tomáša Sedláka, ktorý v lete vymenil žlto-modrý dres za prešovský.

„Na Zemplíne som pôsobil viac ako tri roky. Bude to pre mňa špecifický duel, pretože ma tam pozná veľa ľudí, rovnako ja poznám ich. V Michalovciach som to mal rád, ale teším sa, bude to zaujímavé.“ Tridsaťštyriročný skúsený futbalista chce proti bývalým spoluhráčom získať tri body. „Nielen ja, ale všetci by sme boli radi, keby sme bodovali naplno. Po vysokej prehre v lige s Nitrou bol v kabíne smútok, bolo to, ako keby sme dostali od boxera tvrdý direkt. Chceli sme nadviazať na výhru v Žiline, ale nepodarilo sa. Teraz treba zapracovať hlavne na psychike, lebo tá väčšinou rozhoduje.“

V minulej sezóne sa v troch meraniach síl medzi Prešovom a Michalovcami zrodili tri remízy.

„Všetky zápasy si pamätám, boli veľmi vyrovnané. Je to derby, chceli by sme uspieť. Máme svoje plány, ale rešpektujeme silu súpera,“ dodal T. Sedlák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Poliak Wiezik chce pridať ďalšie góly