Piatoligový šláger v Spišskej Belej nemal víťaza

V zápase Spišskej Belej s Hranovnicou sa body delili.
V zápase Spišskej Belej s Hranovnicou sa body delili. (Autor: František Bukovina)
Sportnet|14. apr 2019 o 15:10

Duel s Hranovnicou priniesol po prestávke gólovú úrodu.

SPIŠSKÁ BELÁ. Šláger 17. kola V. ligy Podtatranskej medzi Spišskou Belou a Hranovnicou sa skončil zaslúženou remízou 2:2.

V prvom polčase aktívnejšie mužstvo domácich s viacerými gólovými príležitosťami nedokázalo prekonať umnú defenzívu hostí.

V druhom polčase sa ujali vedenia domáci, ale z vedenia sa netešili dlho.

Hranovnica dvomi gólmi otočila výsledok.

Belančania znervózneli a len veľmi ťažko sa dostávali do hernej pohody.

Napokon v závere aspoň vyrovnali.

Prvý inkasovaný gól ich nakopol

„Z môjho pohľadu to bol zápas vyššej úrovne než bežný štandard piatej ligy,“ rozhovoril sa tréner Hranovnice Jaroslav Kaprál.

„Stretli sa mužstvá zo špice tabuľky. Vedeli sme, čo môžeme od súpera očakávať, že sa dobre pohybujú v krídelných priestoroch. Tento priestor sme sa snažili pokryť, čo sa nám aj darilo. Súper mal v prvom polčase viac šancí, ale nedokázal ich využiť. V druhom polčase sme dostali domácich na koňa, našou zlou rozohrávkou, z ktorej sme inkasovali lacnejší gól. To nás nakoplo k zvýšenej aktivite a zápas sme otočili. Nakoniec to skončilo, myslím si, spravodlivou remízou. Raz malo navrch jedno mužstvo, inokedy druhé. Bolo to o maličkostiach a chybičkách,“ doplnil Kaprál.

Záverečný tlak k víťazstvu neviedol

„Zápas druhého a tretieho mužstva tabuľky priniesol futbal dobrej úrovne, nielen po hernej, ale aj taktickej stránke,“ kvitoval domáci kouč Vladimír Lajčák.

„V prvom polčase sme mali výraznú prevahu, no skúsené mužstvo hostí nám dobrou defenzívou nedovolilo si vytvoriť veľa streleckých príležitostí. Druhý polčas sme začali náporom, dobrá a rýchla kombinačná hra nám priniesla prevahu, streľbu a po peknej akcii i zaslúžený gól Fiasa."

Hostia však dokázali hneď o dve minúty odpovedať krížnou strelou Palgutu a zápas sa zmenil.

„Stratili sme koncept hry, za čo nás o desať minút potrestal technickou strelou Novák. Hostia umnou hrou dokázali podržať loptu v strede ihriska, čím nám nedovolili dostať sa do súvislého tlaku. Kombináciu nám kazila nervozita, súpera sme zatlačili až v záverečnej desaťminútovke. Naša bojovnosť priniesla aspoň vyrovnávajúci gól Dunku po výbornom centri Barnáša. V závere sme ešte vystupňovali tlak, no hostia odolali,“ dodal Lajčák.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Piatoligový šláger v Spišskej Belej nemal víťaza