09.02.2022 00:00
Deň 5
Petra Vlhová - zlato
Koniec

Gemza: Po prežitom infarkte sme šťastní. Fantastická Peťa sa dokázala spamätať

Stupeň víťazov v slalome žien na ZOH 2022 - zľava Liensbergerová, Vlhová a Holdenerová.
Stupeň víťazov v slalome žien na ZOH 2022 - zľava Liensbergerová, Vlhová a Holdenerová. (Autor: TASR)
TASR|9. feb 2022 o 17:35

Je to injekcia ako hrom, tvrdí Vlhovej asistent trénera.

JEN-ČCHING. Aj asistent trénera Matej Gemza prežíval vystúpenie Petry Vlhovej na zimnej olympiáde v Pekingu ako na ihlách.

Po zlatej medaile cítil veľkú radosť a zadosťučinenie za dlhoročnú prácu a verí, že slovenská lyžiarka ešte nepovedala posledné slovo.

Dvadsaťšesťročná pretekárka si v stredu splnila svoj veľký olympijský sen. Po nie ideálnej prvej jazde sa v druhej prebojovala z 8. miesta až na to najvyššie a získala prvé slovenské zlato v alpskom lyžovaní pod piatimi kruhmi.

"Po prežitom infarkte sme všetci šťastní. Fantastická Peťa, že sa dokázala spamätať a zajazdila skvelú jazdu, čo ona vie. Sme šťastní, niet čo dodať," povedal asistent trénera Maura Piniho.

Práve švajčiarsky kouč postavil trať na druhé kolo a Vlhová z nej vyťažila maximum.

"V prvom nešla dobre, nepustila lyže, nebola to tá pravá Peťa. Druhé kolo postavil Mauro trošku náročnejšie, aby slalomárky mohli využiť to, čo vedia a aby tie ostatné baby mohli zaváhať a mali to náročnejšie."

Vlhová na Piniho trati naozaj predviedla svoje umenie a bola najrýchlejšia s časom 52,09 s.

V konečnom účtovaní zdolala Rakúšanku Katharinu Liensbergerovú o osem a Švajčiarku Wendy Holdenerovú o dvanásť stotín sekundy.

"Najťažšie boli tie chvíle po jej jazde, keď išli ostatné pretekárky. Najprv sme si povedali, že ak to bude tretie miesto, bude to veľmi tesné. V prvé sme spočiatku ani neverili. Bolo to veľmi náročné, zostarol a ošedivel som. No medaila je zaslúžená a Petra je naozaj naša snehová kráľovná," uviedol Gemza, ktorý verí, že Vlhová ešte v Pekingu môže pridať ďalšie výborné výkony.

"Toto je injekcia ako hrom. Verím, že teraz pôjde ľahšie, uvoľnenejšie a ešte nás poteší. Neviem, čo máme čakať, ale určite sa budeme pokúšať o nejaký dobrý výsledok."

Všetky informácie o ZOH Peking 2022

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Peking 2022»Zjazdové lyžovanie»Gemza: Po prežitom infarkte sme šťastní. Fantastická Peťa sa dokázala spamätať