Vlhová: Zlatko, mám olympijskú medailu. Môžem sa zbaliť a skončiť

Petra Vlhová je so zlatou olympijskou medailou už na Slovensku.
Petra Vlhová je so zlatou olympijskou medailou už na Slovensku. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|15. feb 2022 o 15:39

Olympijská víťazka je na Slovensku.

BRATISLAVA. Keď získala zlatú olympijskú medailu v slalome, jej emócie boli obrovské. Ako prežíva slovenská lyžiarka veľký úspech s týždňovým odstupom?

„Stále mi to ešte prichádza, každým dňom. Vždy, keď sa zobudím, ten pocit je iný, ale lepší. Stále si to uvedomujem postupne. Opakujem si - Bože, som olympijská víťazka,“ priznala Petra Vlhová na tlačovej konferencii po návrate na Slovensko.

O pocitoch medzi slalomovými kolami

Po úvodnom kole olympijského slalomu bola slovenská lyžiarka na ôsmom mieste. Potvrdila, že si chvíľu myslela, že je všetko stratené.

„Bolo to veľmi ťažké. Po prvom kole som cítila sklamanie i zlyhanie, že som opäť nedokázala na olympiáde podať výkon, na ktorý mám. Boli tam aj slzy. Sama som očakávala iný výsledok. Trochu som sa opustila, že je to stratené,“ načrtla Vlhová.

Za to, že sa dokázala dostať z negatívnych myšlienok a opäť sa naštartovať, vďačí svojmu celému tímu.

„Mám úžasný tím, úžasného brata. Verili mi do posledného momentu. Zomkli sme sa a každý člen mi opakoval, aká som dobrá, silná, že to môžem dokázať a ešte nič nie je stratené. V tom moment som najviac na svete potrebovala povzbudivé slová,“ vraví.

„V ten deň sa všetko dalo dohromady. Mauro staval druhé kolo. Veľa vecí sa spojilo a vyšlo,“ dodala 26-ročná Liptáčka.

O olympijských pretekoch

Vlhovej tím opakoval, že preteky na olympiáde budú ako každé iné vo Svetovom pohári. Už keď sa Slovenka stala majsterkou sveta v obrovskom slalome v Aare 2019, priznala, že to neboli tradičné preteky. Aké boli tie v Pekingu?

„Urobili sme veľa roboty po mentálnej stránke s mojou mentálnou koučkou. Snažila som sa robiť všetko preto, aby som bola pripravená. V mojej hlave som si stále opakovala, že sú to normálne preteky, čo sa mi aj darilo,“ skonštatovala Vlhová.

„Ale samozrejme človek vníma niekde vzadu, že to nie sú normálne preteky. Tentoraz mi to vyšlo, bola som v mojej bubline, hoci to bola olympiáda. Sústredila som sa len na svoj výkon a napokon to vyšlo,“ dodala.

Celú sezónu Vlhová i celý jej tím podriadili olympiáde.

„Bola som šťastná, bol to môj sen i sen mojich ľudí v tíme. Som šťastná za dlhé roky, keď som urobila maximum, aby som sa stala olympijskou víťazkou. Som hrdá, že som to dokázala,“ priznala.

O podpore trénera Piniho

Slovenská lyžiarka pred olympiádou vymenila trénera Livia Magoniho za Maura Piniho. Ľudia často riešili, či bola dobrá táto zmena pred vrcholným podujatím.

„Chcela by som povedať, všetkým ľuďom, aby to neriešili.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Peking 2022»Zjazdové lyžovanie»Vlhová: Zlatko, mám olympijskú medailu. Môžem sa zbaliť a skončiť