Vlhovej zmeny v slalome? Nechceme ju dostať viac do úzkych, tvrdí Gemza

Petra Vlhová počas obrovského slalomu na ZOH 2022 v Pekingu.
Petra Vlhová počas obrovského slalomu na ZOH 2022 v Pekingu. (Autor: TASR/AP)
Juraj Berzedi|8. feb 2022 o 06:00

V slalome bude veľkou favoritkou.

PEKING, BRATISLAVA. Je to slalomové dievča. V najtočivejšej disciplíne má Petra Vlhová na zimnej olympiáde v Pekingu najvyššie ambície.

Nečudo. Prvý slalom Svetového pohára v Aare vyhrala už ako devätnásťročná. Odvtedy bola v slalome na stupni víťazov už 34-krát, z toho sedemnásťkrát zvíťazila.

V aktuálnej sezóne zo siedmich slalomov vyhrala v piatich a dva razy skončila druhá. Už s predstihom si zabezpečila malý glóbus vo Svetovom pohári.

„V slalome má všetky predpoklady - fyzické i technické, aby získala zlatú medailu,“ tvrdí Vlhovej kondičný tréner Šimon Klimčík.

„Všetka česť Mikaele Shiffrinovej, ale slalomové poradie Svetového pohára hovorí za všetko. Peťa je najväčšia ašpirantka na zlato, ale musí to potvrdiť na trati,“ dodal.

Nový deň, nová šanca

Vlhovej štart do olympijských hier príliš nevyšiel. V obrovskom slalome skončila až štrnásta, čo je ešte o jeden stupienok horší výsledok ako pred štyrmi rokmi v Pjongčangu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Peking 2022»Zjazdové lyžovanie»Vlhovej zmeny v slalome? Nechceme ju dostať viac do úzkych, tvrdí Gemza