Päť dôvodov, prečo sa Slovensko na MS v hokeji bálo zostupu

Fanúšikom počas sledovania slovenských výkonov ostávali len oči pre plač... Jeden z najskúsenejších, brankár Július Hudáček otvorene skritizoval celý systém slovenského hokeja.
Fanúšikom počas sledovania slovenských výkonov ostávali len oči pre plač... Jeden z najskúsenejších, brankár Július Hudáček otvorene skritizoval celý systém slovenského hokeja. (Autor: tasr)
Daniel Dedina|17. máj 2017 o 00:00

Analýza nášho najhoršieho umiestnenia v histórii.

Fenomén majstrovstiev sveta v hokeji opäť nezostáva dlžný svojej povesti a Slováci aj tohto roku prežívali šampionát mimoriadne emotívne.

Žiaľ, tie pocity boli značné odlišné než po minulé roky.

Zlatú éru z úvodu milénia ani nespomínajúc, tá je už dávno len peknou históriou nášho hokeja.

Ten ešte nikdy nebol tak blízko k vypadnutiu z elitnej kategórie MS ako teraz v nemeckom Kolíne nad Rýnom.

Nechýbalo veľa a mohli sme mať na konte ešte menej než chudobné štyri body, na druhej strane stačili milimetre pri nastrelených žŕdkach v nájazdových rozstreloch a nemuseli sme sa triasť strachom až do predposledného dňa skupinových bojov.

Bez emócií a krvavých očí z neúspešných výsledkov môžeme povedať, že vypadnutie by bolo kruté, pretože až na 15. či 16. miesto (nič na tom nemení fakt, že tohto roku sa mohlo vypadávať aj z vyššej pozície) celkovo Slovensko v hierarchii svetového hokeja nepatrí.

Jedným dychom ale treba dodať, že nedávna minulosť nás na seniorskej úrovni dobieha stále viac a viac.

V súčasnosti už nie je nereálne ani to, že na jednorazovom dvojtýždňovom turnaji, akým MS sú, na spomenutých priečkach skončiť môžeme.

Vybrali sme 5 dôvodov, ktoré podľa nás výrazne zavážili v tom, že Slovensko skončilo na 81. MS v hokeji až na 14. mieste.

Ide o najhoršie umiestnenie od roku 1996, keď sme sa po prvýkrát v ére samostatnosti predstavili medzi svetovou elitou.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Päť dôvodov, prečo sa Slovensko na MS v hokeji bálo zostupu