Od začiatku sezóny získali desať hráčov. Stále hľadajú optimálnu zostavu

Trénera Antona Šoltisa teší zlepšujúci sa herný prejav mužstva, mrzia však niektoré výsledky.
Trénera Antona Šoltisa teší zlepšujúci sa herný prejav mužstva, mrzia však niektoré výsledky. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|10. okt 2019 o 00:00

Michalovský MFK Zemplín až v polovici základnej časti ustálil svoj káder.

MICHALOVCE. Ani sme sa nenazdali a naša najvyššia futbalová súťaž má za sebou už polovicu základnej časti. Jediný zástupca východného Slovenska, michalovský MFK Zemplín, počas nej nazbieral 12 bodov a v tabuľke figuruje na ôsmej pozícii.

Oproti minulej sezóne, keď sa v rovnakej fáze motal na dne pelotónu, je teraz oveľa bližšie k prvej šestke znamenajúcej jarné boje v skupine o titul. Nebyť posledných dvoch smolných zápasov, v ktorých prišiel o body v samom závere, mohol byť v hornej polovici už teraz.

Kvalita kádra stúpla

Začiatok sezóny bol v podaní žlto-modrých tradične rozpačitý, keď prvé body aj góly si na svoje konto pripísali až vo štvrtom kole. Bolo to zapríčinené tým, že nastupovali v oklieštenom zložení a mužstvo dávali dokopy za pochodu.

„Hráči prichádzali a odchádzali, nevedeli sme, na čom sme. Bolo nás málo, v prvom zápase som mal na lavičke iba štyroch hráčov. Kvalita nebola na takej úrovni ako teraz. Pribudli viacerí noví hráči a môžem povedať, že momentálne máme celkom dobre vyskladaný káder. Stúpla aj herná kvalita, čo sa prejavilo aj v zápasoch. Spokojní však nie sme so získanými bodmi, mali sme ich mať o štyri či päť viac,“ začal debatu lodivod Michaloviec Anton Šoltis.

Nepribudne už asi nikto

Káder MFK Zemplín sa od úvodu ročníka poriadne obmenil, no predovšetkým rozrástol a skvalitnil. V priebehu dvoch mesiacov získali východniari až desať nových hráčov a niekoľko ich aj odišlo. Z dôvodu pretlaku hráčov dokonca troch poslali na farmu do Trebišova, s ktorým aj trénujú.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Od začiatku sezóny získali desať hráčov. Stále hľadajú optimálnu zostavu