O futbalovom Tatrane: Už roky sme klamaní

Hráči 1. FC Tatran Prešov. V posledných dueloch sa strelecky prebudili.
Hráči 1. FC Tatran Prešov. V posledných dueloch sa strelecky prebudili. (Autor: sita)
Sportnet|9. jún 2017 o 00:00

Prístupom dajte nám pokoj, my nič nevieme, si spravili z fanúšika nepriateľa.

Futbalisti prešovského Tatrana nám v tejto sezóne nespravili radosť. Po odstúpení Myjavy síce Tatran nezostúpil o ligu nižšie, ale skončil posledný.

V klube to nie je ideálne. Vedenie mlčí a nekomunikuje s fanúšikmi. Fanúšikovia nemajú žiadne informácie o tom, ako to vlastne bude ďalej.

Možno teraz sa kompetentní konečne spamätajú a začnú hovoriť pravdu, ako na tom Tatran vôbec je.

Či je vôbec nejaká vízia do budúcna, či prídu nejakí noví hráči, či niektorí hráči ostanú a či tréner Miroslav Jantek bude aj naďalej sedieť na lavičke.

Reprodukovať tieto informácie všetkým fanúšikom by mala byť samozrejmosť. Doteraz to tak nebolo. Všetci sme boli vedením a jeho vyjadreniami celú sezónu klamaní. Dá sa povedať, že hrali mŕtveho chrobáka.

Prístupom dajte nám pokoj, my nič nevieme, si spravili z fanúšika nepriateľa.

Keď už ale niečo zverejnili, tak to bola informácia zavádzajúca. Napríklad... že hráčsky káder má kvalitu... že tu bude zahraničný tréner... že všetko je v poriadku... že prišli hráči zo zahraničia a bla bla bla...

Nakoniec aj tak z hráčov zo zahraničia nič nebolo. Samozrejme, lebo nespĺňali dostatočnú kvalitu.

Kto by ale chodil s kvalitou do Prešova, keď už aj lastovičky štebocú, že v klube nie je všetko kóšer.

Vedenie klubu nie je o jednom človeku, aj keď ten jeden žiadne vyjadrenia nedáva a ak áno, tak jeho odpovede sú vyhýbavé a aj tak sa nič nedozvieme. Pýtam sa, prečo? Nesmie, nemôže...?

V čom je problém? Možno je problém v tom, že v Tatrane sú ľudia, ktorí nie sú vedenie, ale zastávajú inú funkciu, napríklad funkciu správca štadióna. Interné kompetencie ale majú, ako keby boli vo vedení.

Títo ľudia sa správajú arogantne nielen k zamestnancom klubu, ale aj hráčom, novinárom a ľuďom, ktorí navštevovali prešovský štadión.

Nevedia sa pozdraviť, usmiať sa, ale čo je najväčší mínus, že futbalu nerozumejú! Načo tam?! Ja by som sa na ich mieste hanbil. Veď človek by mal rozumieť tomu, čo robí a ak nie, tak je laik a amatér a nech to nerobí. Určite by to prinieslo osoh celému klubu.

Zdôrazňujem ale, že majiteľ klubu, pán Remeta, drží ako tak prešovský futbal nad vodou a za to mu patrí vďaka.

Ale prečo si do svojich radov nedá ľudí, čo futbalu rozumejú? Áno, boli tu pred pár rokmi takí, ktorým dôveroval, ale sklamali ho. Doslova oklamali.

Chvalabohu, že sú preč a nepočuť o nich, lebo spravili z prezidenta klubu, všetkých ľudí v klube a z fanúšikov hlupákov. Ale prečo mať v klube ľudí, ktorým síce dôveruje, ale ich práca je na amatérskej úrovni a robí hanbu celému klubu...

Sezónu odohral Tatran s nie veľmi kvalitným kádrom. Hlavne v jarnej časti to bolo zlé. Kopec zranených hráčov nenahradili hráči z lavičky. Tréner Miroslav Jantek to nemal ľahké.

Čo zápas, to problém, koho postaviť, hlavne na začiatku jarnej časti. Nemal na výber. Nie je to ľahká úloha, keďže za výsledky zodpovedá tréner. Vôbec mu nebolo čo závidieť. Bol v ťažkej situácii.

V tomto prípade by som to otočil. Trénera nechalo v štichu vedenie. Nedoprialo mu kvalitu hráčov. Dokonca niektorí hráči odišli a niektorí sa zranili. Áno, niektorí hráči prišli, ale spĺňajú to, čo tréner Jantek očakával?

Na to musí odpovedať on sám, ale podľa môjho názoru nie. Ak prídu nejaké posily pred novou sezónou, tak bude stačiť letná príprava na to, aby sa mužstvo zohralo?

Ak nebudú výsledky, tak zase bude v nemilosti tréner a kompetentní opäť zvalia vinu naňho, čo by som bol nerád. Niekto súčasnému trénerovi verí, iní nie. Ja osobne áno... ale či bude mať podmienky na to, aby ukázal svoje kvality, sa dozvieme v júli.

Tatran zvíťazil v lige iba trikrát. Z víťazstva sa tešil v zápasoch so Zlatými Moravcami, Senicou a Ružomberkom. Tieto víťazstvá si pripísal na domácej pôde.

Najviac potešili zeleno-bieli priaznivcov, keď uchmatli body v podobe remíz s favoritmi súťaže.

Remizovali so Slovanom, Žilinou a Trenčínom. Všetko to bolo málo a skončili zaslúžene na poslednej jedenástej priečke.

Prešov na ihriskách súperov ako jediný tím z celej ligy nevyhral ani jeden zápas. Je však otázka, či Tatran v novej sezóne ukáže viac. Boli by sme určite milo prekvapení, ak áno, ale v momentálnej situácii je už divák skeptický.

Zmeny je potrebné spraviť, ale začať treba od seba, páni.

Článok vyšiel v týždenníku MY Prešovské noviny č. 21/2017, v predaji od utorka 6. júna do pondelka 12. júna.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»O futbalovom Tatrane: Už roky sme klamaní