Lokomotíva na úvod nestačila na zvučného nováčika

Gól Kamila Karaša (vpravo) Lokomotíve na bodový zisk nestačil.
Gól Kamila Karaša (vpravo) Lokomotíve na bodový zisk nestačil. (Autor: fclokomotiva.sk)
Daniel Dedina|20. júl 2018 o 21:07

Začal sa nový ročník druhej najvyššej slovenskej futbalovej súťaže 2018/2019.

Agentúrny materiál sme nahradili článkom redakcie Korzára.

DRUŽSTEVNÁ PRI HORNÁDE. Duel úvodného kola II. futbalovej ligy medzi Lokomotívou Košice a Petržalkou, nováčikom zvučného mena, sľuboval zaujímavú zápletku. A aj ju priniesol.

Do zápasu vstúpili aktívnejšie hostia a v 11. min Piroskov center poslal do siete nekrytý Prekop. Po inkasovanom góle domáci zvýšili obrátky.

V 28. min. Grohoľ našiel v šestnástke Karaša a jeho prudkú strelu z prvej už Valach v bráne Petržalky nestihol skrotiť.

Vzápätí sa oba tímy pokúšali o strhnutie vedenia na svoju stranu, Zajacov center takmer z úrovne bránkovej čiary krátko pred polčasom len olízal brvno.

Pred uplynutím hodiny hry sa znova radovali hostia z hlavného mesta. Turčák z ľavej strany krížnou strelou k zadnej žrdi dokonale zaskočil domácu obranu. Vzápätí mal šancu na gólový mat Piroska, ale tesne minul.

Na Košičanoch bola badateľná veľká snaha o vyrovnanie, ale do šancí sa príliš nedostávali. A keď sa to podarilo, Zajacovu tutovku v 87. min. reflexívne zmaril Valach.

Spokojní s výsledkom, s hrou čiastočne

Z mladého petržalského mužstva, vystuženého skúsenosťami kapitána Juraja Pirosku, žiarili po zápase úsmevy na všetky strany.

Hneď na prvý pokus si zaknihovalo v druhej lige plný bodový zisk.

„S výsledkom sme veľmi spokojní, s hrou nie úplne. Najmä v druhom polčase to nebolo celkom ono. Mal som pocit, že sme mali príliš veľký rešpekt zo súpera. Košičania majú oveľa viac skúseností, my sme sa miestami akoby báli hrať,“ vravel tréner FC Petržalka Balázs Borbély.

Hoci bývalý slovenský reprezentant a kapitán v časoch najslávnejšej éry klubu spoza Starého bratislavského mosta mal k hre svojho tímu určité výhrady, nestáva sa často, aby súperovmu tímu po zápase zatlieskali aj domáci diváci.

„Snažíme sa pracovať na tom, aby sme mali svoju hernú tvár a identitu. Ak sa nám to podarí dokazovať počas celej sezóny, budem spokojný,“ tvrdil 38-ročný lodivod.

Petržalčania pred sezónou deklarovali záujem pohybovať sa v strede tabuľky. Ak sa budú prezentovať výkonmi a výsledkami ako v Družstevnej pri Hornáde, neprehodnotia časom svoje ambície?

„To zas nie. Musíme byť realisti a zostať nohami na zemi. Myslím si, že reálnym odzrkadlením sily tohto mužstva je naozaj stred tabuľky,“ hovoril s pokorou v hlase Borbély.

Mali minimálne na remízu

Trénersky tandem Bohumil Andrejko – Ľuboš Benkovský si svoju premiéru na lavičke Lokomotívy zaiste predstavoval inak.

„Chlapci zo seba vydali všetko, ale v našej hre sa vyskytlo veľa technických i taktických chýb. V druhom polčase sme chceli strhnúť víťazstvo na našu stranu, súper nás ale nachytal krížnou strelou. S blížiacim sa záverom zápasu naša hra strácala na presnosti. Mali sme minimálne na remízu, ale nepremenili sme šance, ktoré sme mali vyloženejšie než hostia. Prehra je preto bolestivá, ale musíme ju brať ako realitu a pokúsiť sa ju odčiniť v ďalšom kole,“ zhodnotil Andrejko neúspešný duel.

V zadných radoch sa vyskytlo niekoľko situácií, keď si hráči takmer „odkopli“ uši.

Ani brankár Fabini si druhý inkasovaný gól za klobúk nedá. Andrejko priznal, že tímu chýbali skúsenosti zraneného defenzívneho dispečera Cicmana, zdravotné problémy vyradili aj Ilinja.

Druhá liga tohto roku sľubuje zaujímavú zápletku. Tímy ako Petržalka, Prešov, Banská Bystrica či Dubnica nad Váhom, kam vycestujú Košičania najbližšie, pridali súťaži na kredite.

„Myslím si, že pribudne divácky atraktívnych zápasov. Ľudia v Košiciach sú hladní po futbale, čo sa ukázalo aj na početnej diváckej kulise proti Petržalke,“ pochválil Andrejko dvanásteho hráča oboch tímov, keďže na zápase bola prítomná aj početná skupina fanúšikov z Bratislavy.

Štatistika

FC Lokomotíva Košice - FC Petržalka 1:2 (1:1)

Góly: 28. Karaš - 11. E. Prekop, 59. Turčák

ŽK: Piroska, Ďurek (obaja hostia)

Pred 700 divákmi rozhodoval Michlian.

Lokomotíva: Fabini – Harvila, Kuľha, Pavúk, Kolek (83. Bardeckij) – Hovančík – Zajac, Grohoľ, Karaš, L. Tóth (77. Novotný) - Jano.

Petržalka: Valach – Ďurek, Privrel, Sopúch, Nemec – Kavoň – Lády (46. Vician), Piroska, Gašparovič (89. Vecsei), Turčák – Prekop (78. Iván).

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Lokomotíva na úvod nestačila na zvučného nováčika