Nie je prehra ako prehra

Momentka zo zápasu. Domáci v bielo-zelenom.
Momentka zo zápasu. Domáci v bielo-zelenom. (Autor: FB/mfkskalica)
Daniel Dedina|1. apr 2018 o 17:10

V treťom jarnom zápase vyšli futbalisti Lokomotívy Košice druhýkrát naprázdno.

Skalica – Lokomotíva Košice 31.3.2018: fotogaléria

11.4.2018

KOŠICE. V treťom jarnom zápase – všetky odohrali na ihriskách súperov – vyšli futbalisti Lokomotívy Košice druhýkrát naprázdno.

Kým však štvorgólová prehra na pôde zachraňujúceho sa Komárna znamenala poriadnu facku, sobotňajšia v Skalici bola iného rázu.

V priamom súboji ašpirantov na postup do Fortuna ligy šla Lokomotíva v prvom polčase do vedenia zásluhou Jana, pre ktorého to bol prvý gól v súťažnom stretnutí po návrate z Maďarska.

Skaličania však po zmene strán skóre otočili. Po hodine hry sa málovídaným obstrelom vonkajším falšom bez rozbehu trafil Švrček a v 72. min rozhodol z penalty Hlavatovič.

Po strate „štítov“ prišli o kompaktnosť

Hralo sa v dobrom tempe.

"Do zápasu sme vstúpili aktívne, vypracovali sme si viacero štandardiek. Súper sa v prvom polčase snažil využiť, že hral s vetrom, strieľal z každej pozície. Vedeli sme o silných stránkach Skalice a v defenzíve sme si, až na hlavičku Majtána tesne pred prestávkou, počínali výborne. Po krásnej akcii sme otvorili skóre, keď Zajac potiahol loptu po ľavom krídle a naservíroval ju do šestnástky Robovi Janovi,“ začal svoje hodnotenie tréner Lokomotívy Košice Albert Rusnák.

V druhom polčase už neboli hostia tak kompaktní ako v prvom dejstve.

Podpísali sa pod to najmä vynútené striedania oboch štítových stredopoliarov.

„Potešil nás návrat Ilinja po zranení. Škoda len, že pre tréningové resty vydržal hrať iba 65 minút. Kolek mal zdravotné problémy a už cez polčas sa pýtal dole. Tieto zmeny ovplyvnili náš zámer byť stále aktívni a držať súpera čo najviac na jeho polovici. Namiesto toho sme boli viac ´zalezení´ vzadu, čo sa prejavilo pri vyrovnávajúcom góle. Po penalte Skalice sme mali obrovský tlak, súper sa bránil s desiatimi hráčmi v šestnástke, cez prehustený priestor sa nám už ale presadiť nepodarilo. Chlapci mali po zápase v šatni hlavy dole, výsledok ich veľmi mrzel, ale zápas svedomito odmakali a na ihrisku odovzdali maximum,“ pochválil Rusnák napriek prehre svojich zverencov.

"Po zraneniach sa nám vracajú aj Karaš, Harvila, časom k nim pribudne Lukáš Tóth. Keď naberú tréningovú istotu, bude to ešte lepšie. Ak ale raz niekto musí nútene striedať, či môže naskočiť len na pár minút, sú to jednoducho okolnosti, ktoré neovplyvníte a musíte sa na ne dívať objektívne.“

Penalta sedela

K penaltovému verdiktu, ktorému predchádzal stret Hovančíka s Hlavatovičom, košický kormidelník výhrady nemal.

„Áno, penalta to bola. Domáci, najmä ich tréner, sa od úvodu po každom súboji domáhali penaltového verdiktu. Pískať sa však malo aj na druhej strane, po kombinácii Pavúka s Janom. Na to sa ale nejdem vyhovárať, mali sme dať ešte aspoň jeden gól a neodchádzali by sme naprázdno.“

Lokomotíva zatiaľ v odvetnej časti získala len tri body, v tabuľke prišla o tromfy, ale jej východisková pozícia pred záverečnou tretinou súťaže stále nie je beznádejná. Na priamy postup stráca sedem bodov, na druhé miesto znamenajúce baráž päť, pričom v porovnaní s konkurentmi má zápas k dobru.

„Stále je to hrateľné. Výsledky v druhej lige sú rôznorodé. Aktuálne je prvá Sereď, ale všetko zostáva otvorené. Tak v otázke postupujúcich ako aj vypadávajúcich. Pre hráčov, trénerov i divákov je to tá najlepšia motivácia do ďalších kôl. My máme svoj cieľ, za ktorým aj naďalej pôjdeme,“ potvrdil na záver Albert Rusnák to, že Košičania ešte zbrane neskladajú.

Štatistika

Skalica – Lok. Košice 2:1 (0:1).

Góly: 60. Švrček, 72. Hlavatovič (11m) - 37. Jano. ŽK: 41. Lipták, 74. Švrček - 30. Kolek.

Pred 710 divákmi rozhodoval Mastiš.

Skalica: Fišan – Švrček, Majerník, Szőcs, Lipták – Opiela, Hlavatovič (90. Ondriš), Haša (85. Tomovič), Šebesta, Mizerák – Majtán (79. Dolný).

Lok. Košice: Bréda - M. Tóth, Hovančík, Cicman, Pavúk - Ilinjo (65. Harvila), Kolek (64. Karaš) - Cmarko, Človečko, Zajac – Jano.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Nie je prehra ako prehra