Naštartovaní Michalovčania si trúfajú obrať o body aj Slovan

Michalovčanom sa v lige proti Slovanu nedarí, zatiaľ ho nezdolali ani raz.
Michalovčanom sa v lige proti Slovanu nedarí, zatiaľ ho nezdolali ani raz. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|3. nov 2018 o 00:00

Radi by sa udržali na rovnakej bodovej aj gólovej vlne.

MICHALOVCE. Ťažké sústo čaká v sobotu podvečer na michalovských futbalistov, ktorí sa v ostatných týždňoch solídne rozbehli, keď premožiteľa nenašli už v šiestich súťažných dueloch v rade.

Tentoraz si zmerajú sily so Slovanom Bratislava, ktorý má aktuálne na Slovensku asi najväčšiu kvalitu.

Na Pasienkoch sa proti doposiaľ nezdolanému súperovi od 17. hodiny pokúsia prekvapiť aj ďalšieho favorita a predĺžiť svoju sériu bez prehry na päť zápasov.

Slovan je motivácia sama osebe

Žlto-modrí sa po zlom štarte do sezóny konečne nakopli, a to proti mužstvám, ktoré v predošlom ročníku Fortuna ligy bojovali v skupine o titul.

Postupne o body obrali Ružomberok (2:2), Trenčín (2:1), Žilinu (2:2) a Dunajskú Stredu (2:1).

„V zápasoch s takými súpermi nemáme čo stratiť, môžeme v nich iba získať, a to nám vyhovuje. V našej lige je každý zdolateľný. Darí sa nám, chlapcom po posledných štyroch úspešných výsledkoch stúplo sebavedomie a sú plní chuti. Do hlavného mesta sa ideme pobiť o dobrý výsledok. Slovan je motivácia sama osebe, je suverénnym lídrom. Verím, že sa z jeho pôdy vrátime s nejakým bodíkom,“ zaželal si Anton Šoltis, kormidelník MFK Zemplín.

Ten v sobotňajšom stretnutí nebude môcť počítať so zranenými Kavkom, Harutyunyanom a tiež ani kapitánom Žofčákom.

Úspešnú taktiku meniť nebudú

Zemplínčanom sa proti najslávnejšiemu slovenskému klubu nedarí, medzi elitou s ním dokázal v deviatich súbojoch zaknihovať len dve remízy, obe sa zrodili pri Laborci.

„Vieme, že Slovan má silné individuality, z jeho ofenzívnych hráčov každý vie dať gól. Vpredu za podpory krajných obrancov sú veľmi nebezpeční. Budeme sa snažiť eliminovať ich silné stránky. Keď budeme hrať tak, ako v posledných zápasoch, teda agresívne, dostupovať k hráčom a nedáme im priestor hlavne pred našou šestnástkou, tak vidím máme šancu na úspech. Našu úspešnú taktiku z uplynulých kôl meniť nebudeme,“ uviedol Šoltis.

Košický rodák by nebol proti, keby sa jeho zverenci udržali na rovnakej gólovej vlne z predošlých štyroch ligových stretnutí, v ktorých zakaždým zaznamenali po dva presné zásahy.

„To určite nie, zvlášť na Pasienkoch proti tímu s najlepšou defenzívou. Keď chlapci do zápasu vložia všetko, pôjdu šťastiu oproti a hlavne budú efektívni, môžu zaskočiť aj Slovan,“ optimisticky zakončil tréner.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Naštartovaní Michalovčania si trúfajú obrať o body aj Slovan