Náskok FC VSS Košice sa zmenšil na päť bodov

Ilustračné.
Ilustračné. (Autor: archív)
Daniel Dedina|21. máj 2017 o 09:22

V prvom polčase nepremenili penaltu. Gól Drameho patrí k ozdobám sezóny.

KOŠICE. V zápase, v ktorom všetkých päť gólov padlo až po zmene strán, z toho tri v posledných piatich minútach, nepomohol Košičanom k bodovému zisku ani vyrovnávajúci zásah v 90. minúte.

V prvom polčase nepremenili penaltu. Gól Drameho patrí k ozdobám sezóny.

Hostia hrali kombinačne

Mladí Žilinčania (najmladší člen ich súpisky, hrotový útočník Gerebenits, dovŕšil len tento mesiac 17 rokov) sa v Čermeli prezentovali tradičným štýlom.

Hrali kombinačne a mali prevahu v držaní lopty. Šance na skórovanie si však v prvom polčase vypracovalo len domáce mužstvo.

Vancák, dvakrát Jonec a v závere prvého dejstva ani Drame ale nepochodili.

Ako sa neskôr ukázalo, Košičanov to vyšlo poriadne draho. Mrzieť ich mohla najmä zahodená penalta Joneca po pol hodine hry.

Košický stopér ju kopol v ideálnej výške pre brankára, a ten si vybral správnu stranu.

Päťgólové druhé dejstvo odštartoval už po troch minútach hosťujúci Jankauskas. Chvíľu na to zvonilo za Kotěrom brvno jeho brány.

V 61. min prišiel najkrajší okamih zápasu. Drame vystrihol v šestnástke krásne nožničky a efektne vyrovnal. Zápas gradoval v absolútnom závere.

Štyri minúty pred koncom najprv Morgan výborne zasiahol, ale potom otáľal s rozohrávkou, o loptu prišiel, a bol z toho druhý gól v sieti VSS.

Už v 90. min sa hlavou presadil aktívny stopér Ngoula, ktorý svoju štvrtú gólovú príležitosť premenil na vyrovnanie.

Oba tímy sa snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu, podarilo sa to hosťom. Z poslednej akcie zápasu utešene spoza šestnástky trafil Mráz.

Chceli, až to nešlo

Na domácej strane zavládlo bezprostredne po zápase veľké sklamanie. Hráči ešte dlho po záverečnom hvizde bezmocne sedeli či ležali na trávniku.

„Veľmi ťažko sa mi hľadajú slová. Asi sme tak veľmi chceli, až to nešlo. Z toho pramenili veľké chyby v zadných radoch, ktoré nás stáli lepší výsledok,“ hovoril smutný kapitán VSS Košice František Vancák.

„Musíme na tento zápas čo najskôr zabudnúť, pripraviť sa na ďalšie a zo všetkých síl v nich zabojovať o postup.“

Náskok Košičanov na čele sa zredukoval na päť bodov, a to z posledných troch kôl odohrajú dve vonku. Na pôde priamych konkurentov o špicu tabuľky, v Šamoríne (hrá sa už v stredu) a Skalici.

O to viac si uvedomovali nutnosť zisku bodov proti žilinskému béčku.

Keďže sa im to nepodarilo, zabrať budú musieť aj u súperov, pričom vonku zatiaľ v nadstavbe získali v štyroch stretnutiach len jediný bod.

„Súperi nás dobiehajú, ak chceme ustáť ich atak, musíme sa v Šamoríne pokúsiť zabodovať. Je to aj o hlavách. Najmä po športovej stránke ale musíme odviesť stopercentný výkon,“ obrátil Vancák pozornosť na zostávajúcu časť sezóny.

Majoroš: Krutá prehra

„Bol to zaujímavý zápas. Škoda prvého polčasu, v ktorom sme mali viacero vyložených príležitostí a nepremenili sme penaltu. Súper mal opticky loptu častejšie v moci, ale do šancí sa nedostával. Hneď na začiatku druhého polčasu sme inkasovali, vyrovnali sme krásnym gólom Drameho, opäť sme prehrávali a opäť vyrovnali. Bohužiaľ, futbal nám v tomto zápase ukázal krutú tvár, pretože sme si ho nezaslúžili prehrať,“ zhodnotil priebehu duelu tréner VSS Košice Jozef Majoroš.

Na otázku, či a akým spôsobom mení druhá nadstavbová prehra jeho mužstva so Žilinou B charakter záveru sezóny a celkového boja o postup do Fortuna ligy, odpovedal košický kouč nasledovne:

„Stále to máme vo vlastných rukách. So Žilinou sme chceli získať tri body, pretože máme v závere ťažké vyžrebovanie. Po góle na 2:2 sme ešte chceli strhnúť víťazstvo na našu stranu, prišiel však brejk súpera v posledných sekundách a prišli sme aj o remízu.“

Štatistika

VSS Košice – Žilina B 2:3 (0:0)

Gól: 61. Drame, 90. Ngoula – 48. Jankauskas, 86. Hrnčár, 90.+ Mráz.

ŽK: Jankauskas, Jánošík, Klec, Herrera (všetci Žilina B).

Pred 383 divákmi rozhodoval Michlian.

VSS: Kotěra – Mik. Tóth, Ngoula, Jonec, Morgan – Drame (81. Ristovski) – Kolbas, Vancák, Ivanov, Andrejev (74. Čikič) – Kubík (74. Bebey).

ŽILINA B: Leško – Herrera, Kaša, Ďuratný, Letič – Klec, Mráz – Jankauskas (63. Václavík), Michlík, Jánošík (85. Hrnčár) – Gerebenits (76. Mbah).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Náskok FC VSS Košice sa zmenšil na päť bodov