Národný štadión začnú stavať na Tehelnom poli v pondelok

Pohľad na plochu bývalého štadióna ŠK Slovan Bratislava 19. septembra 2014 v Bratislave.
Pohľad na plochu bývalého štadióna ŠK Slovan Bratislava 19. septembra 2014 v Bratislave. (Autor: TASR)
Daniela Krajanová, SITA|6. dec 2014 o 15:17

Aréna vyjde aj s dotáciou na 70 miliónov eur. Futbal by sa tu mal hrať do troch rokov.

BRATISLAVA. Po dlhom naťahovaní sa v pondelok rozbehne výstavba Národného futbalového štadióna v Bratislave, ktorý by mal byť dokončený do troch rokov.

Daňoví poplatníci sa naň poskladajú cez 27­-miliónovú dotáciu, ďalších asi 40 miliónov eur má do projektu priniesť hlavný investor, podnikateľ Ivan Kmotrík.

Informoval o tom web bratislavskenoviny.sk.

Kmotrík začal staré Tehelné pole búrať už dávnejšie, na jeho mieste by mal nový futbalový štadión vyrásť. Jeho plány výstavby sa však pribrzdili.

Mohli za to aj spory, či má mať súkromník superlacné nájomné 33 eur ročne aj na tie pozemky, ktoré so štadiónom priamo nesúvisia. Ide napríklad o pozemky pod komerciou, ako je obchodná pasáž či byty pri štadióne.

Poslanci bratislavského zastupiteľstva napokon rozhodli, že si Kmotrík na ročnom nájme priplatí za pozemky pod komerciou 50-­tisíc eur.

Kmotrík pri obhajobe štátnej dotácie na štadión naznačoval, že situácia na trhu takýmto investičným projektom nepraje. Ukazoval na Juraja Širokého s výhradou, že ten hneď pri štadióne kúpil od mesta lacno pozemky pod hotelom Double Tree by Hilton.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Národný štadión začnú stavať na Tehelnom poli v pondelok