Nagy: Fribourg má vynikajúce mužstvo

Košický kapitán v akcii. L. Nagy (vľavo) zamestnáva hráčov Fribourgu.
Košický kapitán v akcii. L. Nagy (vľavo) zamestnáva hráčov Fribourgu. (Autor: Judita Čermáková)
Patrik Fotta|7. okt 2016 o 00:00

Po Lige majstrov čaká v piatok hokejistov HC Košice východniarske derby s Popradom.

KOŠICE. Po Lige majstrov čaká v piatok hokejistov HC Košice východniarske derby s Popradom na jeho ľade, ktorému sa v aktuálnej sezóne zatiaľ nedarí a so 7 bodmi je na chvoste extraligového pelotónu.

Oceliari posledný zápas v lige vyhrali s Martinom vysoko 9:3 a figurujú na prvom mieste o skóre pred Nitrou.

Prijateľný výsledok

V prvom kole play-off Ligy majstrov košickí hokejisti v utorok remizovali so švajčiarskym Fribourgom 1:1.

Do odvety, ktorá je na programe 11. októbra, si odnášajú prijateľný výsledok, hoci dlho viedli gólom kapitána Ladislava Nagya.

„Všetko je otvorené, škoda, že sme tak krátko pred koncom dostali vyrovnávajúci gól. Keby sme dali my skôr druhý, mohlo to byť pre nás veselšie. Ťažko sa proti nim presadzovalo jeden na jedného, hrali veľmi dobre v obrane a nepúšťali nás k vyloženým šanciam,“ povedal Nagy.

V odvete budú Švajčiari viac útočiť

Úvodný gól košického kapitána bol zaradený medzi päť najkrajších presných zásahov prvého kola play-off podľa webu Ligy majstrov.

„Ja som sa pokúšal prejsť cez súperových hráčov a vyšlo mi to, tak som vystrelil a našťastie to tam padlo. Škoda, že sme potom nevyužili nejakú presilovku. Súper ale hral veľmi dobre, mali nás prečítaných. Vieme, že sa s nimi dá hrať a na ich ľade sa pokúsime uhrať dobrý výsledok,“ skonštatoval Nagy.

Fribourg v Košiciach stavil na organizovanú defenzívu, z ktorej vyrážal do nebezpečných protiútokov. Na svojom domácom ľade sa však dá očakávať, že bude chcieť pred vlastnými divákmi predviesť ofenzívnejšiu hru.

„Určite budú hrať inak ako u nás. Myslím si, že budú viac útočiť a my budeme mať tým pádom viac priestoru na prečíslenia. Verím, že nám niektoré brejky vyjdú a dokážeme postúpiť ďalej.“

Nebudú to mať ľahké

Oceliari aj zásluhou brankára Miroslava Kopřivu držali tesný jednogólový stav od 16. minúty, no Roman Červenka gólom šesť minút pred koncom zápasu vyrovnal.

„Prvé dve tretiny sme hrali vynikajúco a nepúšťali sme ich takmer k ničomu. Hrali sme dobre v obrane a vytvorili sme si šance. V tretej tretine už nám asi dochádzali sily a oni začali viac korčuľovať a napádať. Posledných desať minút bolo náročných a napokon sme inkasovali. Nevadí, myslím si, že sme odohrali dobrý zápas.“

Počas duelu sa Nagy stretol s útočníkom Ritolom, s ktorým si niečo pri striedačkách vysvetľovali.

„Ja som išiel striedať a on cúval, tak sme sa trochu zrazili. My sme spolu hrali v jednej formácii vo Švédsku v tíme MODO. Teraz hrá na krídle, ale vo Švédsku on hral centra a ja som bol na krídle. Je to vynikajúci technický hráč, vie podržať puk a perfektne prihrať. Celkovo má Fribourg vynikajúce mužstvo, takže nebudeme to mať u nich ľahké,“ uviedol Nagy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Nagy: Fribourg má vynikajúce mužstvo