Na Tatranskom pohári zabojujú lyžiari zo šiestich krajín

Momentka z predošlých ročníkov.
Momentka z predošlých ročníkov. (Autor: archív)
SITA|27. dec 2019 o 15:04

Už 47. ročník sa uskutoční netradične počas víkendu 28. - 29. decembra.

VYSOKÉ TATRY. Netradične medzi sviatkami počas víkendu 28. - 29. decembra sa uskutoční 47. ročník Tatranského pohára v behu na lyžiach.

Na preteky, ktoré tradične patria do seriálu kontinentálneho pohára FIS Slavic Cup, mieri vyše 110 športovcov zo šiestich krajín.

Chýbajú medzi nimi Alena Procházková a Ján Koristek.

Dlhodobo najlepšia Slovenka a aktuálne najlepší Slovák majú v pláne absolvovať Tour de Ski, tradičný vrchol sezóny vo Svetovom pohári.

Počasie presúvalo termín

Teplé decembrové počasie sa odzrkadlilo aj v kalendári medzinárodných pretekov v behu na lyžiach.

Tatranský pohár bol plánovaný v prvom decembrovom týždni, ale organizátori sa rozhodli presunúť preteky na náhradný termín 28. - 29. decembra.

„Aktuálne na Štrbskom Plese opäť klesla teplota pod bod mrazu a mierne sneží. Vďaka umelému zasnežovaniu sa pracovníkom Športového areálu podarilo pripraviť a udržať zjazdný približne 1200-metrový okruh, na ktorom denne trénuje množstvo športovcov prevažne zo Slovenska, Česka a Poľska," informovali organizátori z ŠK Štrba v tlačovej správe.

Program

V sobotu 28. decembra sa od 9.30 h uskutoční kvalifikácia na šprinty voľnou technikou.

Finálové jazdy sa začnú o 11.00 h.

V nedeľu 29. decembra odštartujú ženy na 5 km a muži na 10 km preteky klasickou technikou s intervalovým štartom a súčasťou pretekov bude aj prvé kolo Slovenského pohára v behu na lyžiach dorastu a dospelých.

Preteky si vyžiadajú niekoľko obmedzení pre športujúcu verejnosť.

Trate pre beh na lyžiach v Športovom areáli na Štrbskom Plese budú uzatvorené v piatok 27. decembra po 13.00 h z dôvodu oficiálneho tréningu a prípravných prác.

V sobotu 28. 12. budú trate uzatvorené od rána do 14.00 h a v nedeľu 29. 12. do 13.00 h.

Pobežia aj juniori

„Na podujatie sa pripravuje aj tím slovenského Národného lyžiarskeho centra, ktorý sa práve vrátil z pretekov OPA Cup v rakúskom St. Ulrich am Pillersee. Štartovať budú aj juniorskí bežci, pripravujúci sa na majstrovstvá sveta juniorov v klasickom lyžovaní, ktoré sa uskutočnia v marci v nemeckom stredisku Oberwiesenthal a na Tatranskom pohári si zasúťaží aj štvorica už známych účastníkov zimnej olympiády mládeže v Lausanne. Do Švajčiarska v januári cestujú dve dievčatá a dvaja chlapci: Kristína Sivoková, Timea Mazúrová, Denis Tilesch a Matúš Oravec. Seniorskí reprezentanti SR Ján Koristek a Alena Prochádzková na Tatranskom pohári nebudú z dôvodu účasti na Tour de Ski," doplnili informácie organizátori.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Na Tatranskom pohári zabojujú lyžiari zo šiestich krajín