Zemiakový šampionát. Ledecká je smoliarkou MS, vstala zlou nohou

Ester Ledecká po zjazde na MS v zjazdovom lyžovaní 2021.
Ester Ledecká po zjazde na MS v zjazdovom lyžovaní 2021. (Autor: TASR/AP)
Igor Dopirák|13. feb 2021 o 13:30

Švajčiari majú ďalšie dve medaily.

CORTINA, BRATISLAVA. "Užila som si skvelú jazdu. Hoci to vyznie zvláštne, mám veľkú radosť, som sa seba pyšná," vravela Ester Ledecká po štvrtkovom super-G pre Českú televíziu.

Hoci ju od medaily delilo len šesť stotín sekundy, v jej tíme vládla spokojnosť.

"Dnes to na medailu nebolo, ale keď bude takto jazdiť, skôr či neskôr ju získa," upokojoval českých fanúšikov jej tréner Tomáš Bank.

Ledecká je zatiaľ najväčšou smoliarkou prebiehajúcich majstrovstiev sveta v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Po štvrtom mieste v super-G obsadila totožnú pozíciu aj v sobotňajšom zjazde. Tentoraz ju od bronzu delilo sedem stotín sekundy.

Zemiakové majstrovstvá

"Keby som to ráno vedel, bral by som štvrté miesto všetkými desiatimi. V tréningu boli určité pasáže, v ktorých si Ester príliš neverila, takže som rád, že dnes šla podľa plánu. Škoda len tej medaily," priznal Bank pre Českú televíziu po zjazde.

Naznačil, že Ledecká nebola v sobotu v optimálnej forme, čo potvrdila aj samotná lyžiarka. "Možno mám zlý deň. Občas sa vám prosto stane, že človek vstane zlou nohou," priznala.

Web Českej televízie priniesol jej vyjadrenia v článku s výstižným titulkom Zemiakové majstrovstvá.

"Avšak myslím si, že jazda bola fajn. Dala som do toho 150 percent. Keby boli iné okolnosti a cítila by som sa lepšie, som schopná zájsť aj lepšie časy," doplnila Ledecká.

Gutovej-Behramiovej sa bronz málil

Radosť z dvoch medailí majú opäť vo Švajčiarsku. Majsterkou sveta v zjazde sa stala Corinne Suterová (striebro v super-G), bronz získala Lara Gutová-Behramiová (zlato v super-G).

Na stupni víťaziek ich prekvapujúco doplnila strieborná Kira Weidleová z Nemecka.

"Zatiaľ to ide tak, ako som si to vysnívala," uviedla Suterová bezprostredne po pretekoch. "Musím poďakovať svojmu tímu, vyžaduje to toľko úsilia, aby do seba v deň D všetko zapadlo," doplnila neskôr.

Gutová-Behramiová priznala, že sa jej bronz málil.

"Keby mi niekto pred týždňom ponúkol takéto výsledky, hneď by som to brala. Ale úprimne, keď som dnes videla svoje medzičasy, trochu ma to hnevá. Corinne si to však zaslúžila," uznala.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Zemiakový šampionát. Ledecká je smoliarkou MS, vstala zlou nohou