V tréningu dominovali jazdci Ferrari, Verstappen na prerobenom monoposte tretí

Carlos Sainz počas tréningu na Veľkú cenu USA 2024.
Carlos Sainz počas tréningu na Veľkú cenu USA 2024. (Autor: REUTERS)
REUTERS|18. okt 2024 o 22:04

Verstappen zaostal za najrýchlejším Sainzom o 0,253 sekundy.

AUSTIN. Carlos Sainz na Ferrari bol najrýchlejší v jedinom piatkovom tréningu na Veľkú cenu USA formuly 1 pred tímovým kolegom Charlesom Leclercom.

Španiel Sainz zajazdil najrýchlejší 1:33,602 min. Leclerc, ktorý bol vlani na pole position, bol o 0,021 sekundy pomalší.

Tretie miesto obsadil vedúci pretekár priebežného poradia Holanďan Max Verstappen z Red Bullu so stratou 0,253 sekundy, štvrtú priečku Brit Lando Norris na McLarene so stratou 0,266 sekundy.

Minuloročný víťaz na okruhu v Austine Verstappen vedie pred Norrisom z McLarenu o 52 bodov, pričom do konca sezóny zostáva šesť pretekov.

Red Bull urobil úpravu svojho auta po tom, čo vo štvrtok vypukla kontroverzia ohľadom zariadenia na úpravu výšky podvozku.

McLaren musel urobiť zmeny na svojom zadnom krídle po predchádzajúcich pretekoch v Singapure, pričom technický boj sa rozhorel, keďže honba za titulom vstupuje do poslednej štvrtiny sezóny.

Austin hostí štvrtý šprintérsky víkend sezóny, pričom v sobotu bude mať víťaz 100-kilometrových pretekov k dispozícii osem bodov. Kvalifikácia na tieto preteky nasledovala neskôr v piatok namiesto obvyklého druhého tréningu.

Sainz predtým novinárom povedal, že očakáva, že Austin bude skúškou modernizácie Ferrari, ktorú tím predstavil na domácej Veľkej cene Talianska koncom augusta, a bezprostredné dôkazy boli sľubné.

Obe Ferrari boli v prvej polovici tréningu na tvrdých pneumatikách, potom Verstappen ako jeden z prvých prešiel na mäkké pneumatiky. Dvojica sa potom vrátila na čelo, keď sa nasadili mäkké pneumatiky.

Oscar Piastri z McLarenu bol piaty najrýchlejší a sedemnásobný majster sveta Lewis Hamilton z Mercedesu šiesty.

George Russell z Mercedesu obsadil siedme miesto, Kevin Magnussen z Haasu ôsme pred Fernandom Alonsom z Aston Martinu.

Prvú desiatku uzatváral Yuki Tsunoda z RB, jeho tímový kolega Liam Lawson bol 13, ktorý nahradil na posledných šiestich pretekoch Austrálčana Daniela Ricciarda.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»V tréningu dominovali jazdci Ferrari, Verstappen na prerobenom monoposte tretí