Anton Mišovec: Zápas sme si pokazili sami

Ilustračné.
Ilustračné. (Autor: archív)
Miroslava Baranová|8. okt 2018 o 00:00

Prešovskí futbalisti opäť zaváhali. V šarišskom derby stratili dva body.

STROPKOV. Zeleno-bieli boli v zápase lepším mužstvom, v derby na stropkovskom trávniku ale s Bardejovom iba remizovali 1:1.

Prešovčania boli po stretnutí ďaleko od spokojnosti.

„Je to strata dvoch bodov. V prvom polčase sme mohli rozhodnúť zápas z dvoch veľkých šancí. Možnosti sme mali po zlej súperovej rozohrávke alebo z toho, že Hošek bránu prestrelil. Išlo o gólové veci, ktoré sa majú premeniť a kvalitný hráč ich premení,“ konštatoval tréner 1. FC Tatran Anton Mišovec.

„Koňare“ mali dobrý vstup do druhého polčasu, dali rýchly gól. „Po dobre kopnutej štandardke sme išli do vedenia, ale súperovu štandardnú situáciu sme vyriešili zle. Priamemu kopu, po ktorom sme inkasovali, predchádzal zbytočný prvok v našej hre. Chceli sme zachrániť loptu, ktorá išla do autu, a potom náš hráč fauloval. Zápas sme si pokazili sami,“ povedal sklamaný hlavný tréner Prešova.

Dzurík: Loptu som čuchol ja

Tatran skóroval po Kerestešovom centri z priameho kopu. Pred bránou bola lopta tečovaná a až potom skončila v sieti.

Najviac sa radoval Ján Dzurík, nakoniec bol prvý gól v stretnutí pripísaný ako vlastný, smoliarom bol Erik Šuľa.

„Loptu som čuchol a už neviem, čo sa dialo za mnou, loptu som potom videl v bráne. Vraj, že to bol vlastný gól,“ opísal situáciu Dzurík.

Prešov svoje vedenie neudržal. Erik Šuľa odčinil chybu pri vlastnom góle a v 73. minúte vyrovnal stav na 1:1.

Tatran hral od 77. minúty po vylúčení Bardejovčana Santosa v početnej výhode, ale ďalší gól už nepridal.

„Aktivita bola na našej strane, v prvom polčase sme mali tri tutové šance a my zasa nedáme gól, potom sa trápime a stále je to slabé. Máme na to, aby sme už konečne ukazovali lepšie výsledky,“ dodal prešovský obranca.

Berta spokojnejší s druhým polčasom

Po trénerskej zmene mal Bardejov prvýkrát na lavičke nového kouča Romana Bertu.

„Do Stropkova sme prišli s tým, že chceme eliminovať hru súpera. V lete prišli z Prešova do Bardejova štyria hráči. Vďaka tomu sme vedeli o súperových pozitívach aj nedostatkoch. V prvom polčase boli domáci podstatne aktívnejší, po našich hrubých chybách si vypracovali šance,“ hodnotil Roman Berta, ktorému sa viac pozdávala hra Partizána po zmene strán.

„V druhom polčase sme sa v ofenzíve trochu zlepšili, na lopte sme boli aktívnejší. Dostali sme však gól a to hneď po príchode zo šatní. Aj tak sa nám podarilo vyrovnať. Pozitívne je, že sme remízu udržali aj o jedného menej.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Anton Mišovec: Zápas sme si pokazili sami