Misiu v rodnom meste splnil. Hatalčík po roku končí v Iuvente

Peter Hatalčík získal s Iuventou tri trofeje, napriek tomu na jej lavičke končí.
Peter Hatalčík získal s Iuventou tri trofeje, napriek tomu na jej lavičke končí. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|22. máj 2019 o 13:30

Už v zime som vedel, že z klubu odídem, hovorí skúsený tréner.

MICHALOVCE. Peter Hatalčík je historicky prvým hádzanárskym trénerom v ére samostatnosti našej krajiny, ktorý dokázal získať titul majstra Slovenska s mužmi aj so ženami.

K mužským prvenstvám s Topoľčanmi (v sezóne 1996/97) a Prešovom (2003/04, 2013/14) pridal pred pár dňami aj premiérový ženský s michalovskou Iuventou.

Okrem tohto primátu doviedol klub zo svojho rodného mesta aj k víťazstvám v Slovenskom pohári a česko-slovenskej MOL lige. Napriek tomu, že na domácej scéne s ním vyhral všetko, čo sa dalo, pri Laborci už pokračovať nebude.

Krásna epizóda penzijného života

Mnohých priaznivcov michalovskej hádzanej táto informácia prekvapila, pretože skúsený 65-ročný kormidelník po ročnej odmlke vrátil zemplínsky klub na interligový trón, a to s výrazne omladeným kádrom.

Ako nám prezradil, nikto z klubových predstaviteľov za ním v súvislosti s predĺžením spolupráce ani raz neprišiel. A nebolo to z dôvodu nejasnej budúcnosti michalovskej ženskej hádzanej.

„Budem úprimný, ja som bol už po polroku presvedčený, že v Iuvente ďalej pokračovať nebudem. V klube je totiž pre mňa jedna závadová osoba, s ktorou si neviem predstaviť ďalšiu spoluprácu,“ zaskočil nás odpoveďou Hatalčík, ktorý však na uplynulý rok nebude spomínať v zlom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Misiu v rodnom meste splnil. Hatalčík po roku končí v Iuvente