Michalovský cieľ je jasný. Vybojovať si miestenku v top šestke

Kormidelník Jozef Majoroš urobí s mužstvom maximum pre to, aby Michalovce nechýbali v hornej šestke.
Kormidelník Jozef Majoroš urobí s mužstvom maximum pre to, aby Michalovce nechýbali v hornej šestke. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|12. feb 2020 o 15:45

MFK Zemplín štartuje jarnú časť, na úvod ho preverí Trenčín.

MICHALOVCE. Desať týždňov ubehlo ako voda a už počas najbližšieho víkendu sa znovu otvoria brány futbalových štadiónov v našej najvyššej súťaži.

S prípravou na prvý majstrovský zápas v tomto kalendárnom roku finišujú aj hráči michalovského MFK Zemplín.

Tí sa vďaka famóznemu záveru jesene, keď vyhrali tri zápasy v sérii, vyšvihli v tabuľke na piatu priečku zaručujúcu boje v skupine o titul.

Do spoločnosti najlepších tímov sa východniari prepracovali aj minulú jar a tento úspech by radi zopakovali aj teraz.

S prípravou vládne spokojnosť

Zimná príprava Michaloviec trvala približne päť týždňov a po štyroch rokoch si ju spestrili herným sústredením pri mori, konkrétne v tureckom Beleku, kde boli v závere januára.

„Ľudia vo vedení klubu a aj my v realizačnom tíme sme sa snažili urobiť všetko pre to, aby príprava bola dobrá. A myslím si, že taká aj bola. Rozdelil by som ju do troch cyklov. Prvý bol zameraný na silu a kondíciu, druhý prebiehal na sústredení v Turecku a tretí doma, keď sme už viac-menej ladili formu na úvodný ligový duel,“ zhrnul prípravný blok hlavný tréner MFK Zemplín Jozef Majoroš, ktorý v novembri prebral taktovku po Antonovi Šoltisovi.

V rámci prípravy odohrali žlto-modrí poltucet zápasov, v ktorých sa im okrem triumfov nad našimi druholigistami Bardejovom a FC Košice podarilo získať aj skalp popredného bulharského tímu Lokomotivu Plovdiv.

K nejakým zmenám ešte môže dôjsť

V porovnaní s vlaňajším letom či zimou bola táto súťažná prestávka pri Laborci vcelku pokojná a žiadny silný vietor sa kádrom neprehnal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Michalovský cieľ je jasný. Vybojovať si miestenku v top šestke